Bio sam ovaj vikend u Drnišu. Malo sam ljut na sebe jer sam zaboravio fotoaparat, tako da evo samo teksta bez slika.
Jedna washingtonia ima osušen jedan list, ostali izgledaju zeleno i zdravo. Druga, koja se nalazi pod zaštitom zajedno sa butiom ima oko 20-25% oštećenja na svim listovima (u obliku smeđih točkica i linija). Koplje je čvrsto i zeleno. Mislim da će biti ok. Butia nema nikakvih oštećenja! Rostrata i c. australis bez ikakvih oštećenja, kao i trachy. Drugom trachyju, koji je bolestan od prošle sezone, i koji je izgubio koplje, novo koplje raste, ali mi ima malo pepeljastu boju i žao mi je što na vrijeme nisam kupio fungicid da ga tretiram. Nisam tretirao ni druge palme i mislim da je to pogreška, posebno s obzirom na ovo vlažno vrijeme.
Kumquat ima nekolicinu osušenih listova, ostali su malo posvijetlili, ali mislim da će biti dobro. Mandarinkica, ispod zaštite, nije izgubila niti jedan list.
Najviše je od zime stradao callistemon, puno više nego mi se činilo prošli put, ima oko trećinu posušenih listova.
Masline su također dobro.
Inače, nisam još uklonio zaštitu sa butie, washingtonia i mandarinke, a nisam niti jednu biljku još orezivao (osim ruža), jer sam se bojao da ne naleti još koji hladni val, s jutarnjim mrazevima, pa se nadam da za 10-ak dana neće biti kasno.