Kaki, ima vise sorti odnosno kultivara mislim da se tako ispravno kaze,
razlika je uvijek u velicini ploda i krosnje.
Vanilia = njegov okus podsjeca malo na vaniliju, jako su slatki
Cioccolatina= je manje stablo odnosno s manjom krosnjom i kako mu ime kaze osjeca se
miris kakaa odnosno nesto slabo okus cokolade! Jako zanimljiv za manje vrtove!!!
Posebno sto sam otkrila je "nova vrsta" za nas Europljane, u sustini u Izraelu je njeno staniste vec godinama ali se tek zadnjih 2-3 godine uzvozi u Europu Sharon se zove,
njegova prednost je ta sto su vocke otprone odnosno koza im je cvrsta kao kod sljive naprimijer i mogu se dugo drzati doma da ne pocnu truliti, i ono najvaznije je to da nemaju ni u jednom trenutku onaj okus koji "steze usta" oni su u sustini od prvog dana
slatki i uskusni, jedino sto su na pocetku zrijanja tvrdi a u krajnoj fazi mekani kao kaki!!!
Ja ih u sezoni sama pojedem jedan kontejner!
