malo nesto o japanskoj jabuci.
kod nas postoji jedan grad - Valandovo, gde uzgajaju ove jabuke. i to uveliko.
dobili su i sve moguce sertifikate za zdravu, bio hranu iliti organsku proizvodnju (jel se isto kaze), ali nema pesticida u pocvi.
znam 'glavnog' tamo i prenosim od njega.
ova vocka je veoooooooma zdrava.
1. to je drvo prezivelo atomsku u japanu;
2. koristi se za snizenje telesne temperature (on navodi primer da na naeko klinici u njemackoj prvo pokusavaju da bolesnicima skinu temperaturu ovom jabukom, pa tek posle antibiotici i sl);
3. to sto preko zime stoje jabuke na drvetu, nije zbog ukrasa, vec se kasno beru.
4. jedu se tek kad skape (uh kako se kaze na hrv neznam), kad postanu veoma meke, najcesce kasikom/zlicom.
5. meni nije previse prijatnog ukusa, ali...
5. leci (provereno kod tate mog kolege) zeludac i cir u zeludcu i takve stvari...
6. kod nas je kaki prejeftin da se kupi (oko 1/3 eura) nije mi jasno zasto je to tako... jeftiniji je od obicne jabuke
7. drvo ne oboljeva
8. podnosi niske temperature bez problema
mislim da sam sve nabrojao
