Autor Tema: Naručivanje palmi i sjemenki sa interneta  (Posjeta: 141742 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pivi

• Administrator
  • Spol: Muški
Odg: Naručivanje palmi i sjemenki sa interneta
« Odgovori #15 u: Prosinac 01, 2007, 19:06:03 poslijepodne »
Čuj, da...to je moje iskustvo.
Ne znaći da netko drugi možda neće imat drugačije.

Za Ortanique imam super dojam, za europalms ću vidit-zavisno o klijavosti.

Offline toto

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #16 u: Prosinac 02, 2007, 11:08:33 prijepodne »
a sam od KPR-a narucivao sjeme cikasa i bio sam vise nego zadovoljan. Mislim da oni sjeme nemaju na lageru neko ga isto narucuju onog trenutka kad ga njima neko naruci. Mozda samo malo sjemena imaju na lageru a to se moze i vidjeti iz vremenskog roka koji im je potreban za poslati sjeme.
Prvo sjeme Archontophoenixa koje sam imao prije osam godina bilo je tri godine staro(otisnut datum na vrecici) i proklikjalo je. Isto tako jedamput mi je RRR poslao sjeme Rhopalostylisa koje je proklijalo u vrecici na putu i skuhalo se(kraj maja) i bilo neupotrebljivo. Dakle kad se narucuje sjeme(osim kod par palmi kojima je klijavost vrlo kratka) samo se treba paziti da sjeme nije trulo i ako je trulo uljudno se zaliti na tu cinjenicu. Ne mislim da se odma treba zakrviti i zatvoriti si vrata za daljnju suradnju. Nemojte se iznenaditi ako zatvorite jedna vrata da se za vas zatvore vise njih. I oni sami kupuju vecinom macka u vreci ali samo na veliko i neznaju sve cinjednice o sjemenu.   toto

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #17 u: Prosinac 02, 2007, 14:45:24 poslijepodne »
Istina je to šta govoriš. I oni kupuju mačka u vreći, makar imali uvjete pri narudžbi od nekoga.
Ali to ne mjenja činjenicu da mi sjeme archontophoenixa izgleda staro i neće da klija, a mislim ni neće.
On kaže da je sjeme od 10og mjeseca ove godine (ubrano u 10om mjesecu).
Dali je moguće da je sjeme do detalja očišćeno u roku 10ak dana od kad je ubrano?
Do detalja mislim, nema ni jedne one dlačice na njemu. Ništa.
A druga stvar šta sjeme ne niće, a mislim ni neće. Ne izgleda tako (koliko god to smiješno zvući).
Poslano mi je u nekoj poroznoj papirnatoj vrečici (tipa vrečica od čaja ili škartoc)...
Izgleda mi kao sjeme koje je dugo držano i to u neodgovarajučim uvjetima, na suhom.
Kako vama ovo izgleda? Kao sjeme koje je ubrano 20 dana prije nego sam ga primio?

ps. toto, koliki si postotak klijavosti imao od toga sjemena od archontophoenixa?
Inaće ovih dana bi mi trebala doći mi nova pošiljka maxime iz australie koja je deklarirana kao "friška", tek ubrana, pa ću baš vidit razliku.

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #18 u: Prosinac 03, 2007, 01:53:50 prijepodne »
a još jedan dokaz da laže je to da na njegovim stranicama u zadnja 4 mjeseca ovo sjeme nije bio označeno sa "new".
Inaće friško sjeme koje dobije ima tu oznaku.

Recimo ja sam prije mjesec dana dobio dypsis pembanu, tad nije bilo označeno new...valjda je u međuvremenu dobio friško i sad je new.
Tako svi rade... ali očito mu je bila namjera slagati me, a zaboravio je i na tu sitnicu.
Na kraju, sjeme je jedino koje ne laže.  :wink:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #19 u: Prosinac 04, 2007, 18:03:05 poslijepodne »
Rare palm seeds je dignuo cijene.  :mrgreen:
Niski dolar mu očito ne odgovara.
Više nisu cijene u dolarima nego u eurima, je spustio razliku, ali su cijene više za oko 15% nego prije  :lol:

Primjer:
Hedyscepe Canterburyana je koštala 26.3 dolara (131 kn), a sad je 20.8 eura (152 kn) šta je razlika od 16%  :wink:

« Zadnja izmjena: Prosinac 04, 2007, 18:06:24 poslijepodne od Pivi »

Mila1

• Gost
« Odgovori #20 u: Prosinac 08, 2007, 14:30:27 poslijepodne »
Istina je to šta govoriš. I oni kupuju mačka u vreći, makar imali uvjete pri narudžbi od nekoga.
Ali to ne mjenja činjenicu da mi sjeme archontophoenixa izgleda staro i neće da klija, a mislim ni neće.
On kaže da je sjeme od 10og mjeseca ove godine (ubrano u 10om mjesecu).
Dali je moguće da je sjeme do detalja očišćeno u roku 10ak dana od kad je ubrano?
Do detalja mislim, nema ni jedne one dlačice na njemu. Ništa.
A druga stvar šta sjeme ne niće, a mislim ni neće. Ne izgleda tako (koliko god to smiješno zvući).
Poslano mi je u nekoj poroznoj papirnatoj vrečici (tipa vrečica od čaja ili škartoc)...
Izgleda mi kao sjeme koje je dugo držano i to u neodgovarajučim uvjetima, na suhom.
Kako vama ovo izgleda? Kao sjeme koje je ubrano 20 dana prije nego sam ga primio?

ps. toto, koliki si postotak klijavosti imao od toga sjemena od archontophoenixa?
Inaće ovih dana bi mi trebala doći mi nova pošiljka maxime iz australie koja je deklarirana kao "friška", tek ubrana, pa ću baš vidit razliku.

Ja obicno skinem kad cistim sjemenke i te konce u zljebu po sredini sjemenke. A ovako na slici uopce ne vidim nista ali cinjenica da od 100 kom nije isklija ni jedna govori sama za sebe.
Naracvno oni se uvjek mogu vaditi na izliku da nisi sijao kako treba itd itd tako da je to sve macak u vreci.

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #21 u: Prosinac 09, 2007, 21:52:10 poslijepodne »
pa da mogu se oni vaditi...
Ali činjenica da oni novo sjeme označavaju sa "new" a ovo sjeme od kad ja redovno pratim njihov site (cca. 8 mjesec ove godine) nije bilo označeno sa new. A sjeme tvrdi da je iz 10oga mjeseca.

Drugo: sijam ovo sjeme kao i svako drugo. Archontophoenix purpurea (isti rod kao ova maxima, druga vrsta) iz amerike mi niću kao gljive poslije kiše...ove iz češke ne mrdaju.

Toliko  :wink:

Mila1

• Gost
« Odgovori #22 u: Prosinac 09, 2007, 22:35:21 poslijepodne »
Znam da znas sijati ali oni ce se uvjek vaditi na to da nije niklo zbog loseg sijanja i ne mozes im nista jedino je dobro ovako procitati pa da znamo od kojih da se prodavaca maknemo

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #23 u: Prosinac 09, 2007, 23:20:16 poslijepodne »
pa nisam ja ni mislio ništa tražit od njih...naravno...pih, još i to...
Dovoljno mi je da sam se sam uvjerio u neke stvari...  :wink:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #24 u: Siječanj 18, 2008, 01:14:36 prijepodne »

Naravno evo da javim. Svježa maxima iz australije klija bez ikakvih problema što (meni osobno) potvrđuje činjenicu da je sjeme maxime koje sam dobio iz češke STARO.
Dan danas češko sjeme nije proklijala ni jedna sjemenka (3 mjeseca) a svježe iz australije "puca ko kokica" (mjesec dana).

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #25 u: Veljača 04, 2008, 14:41:39 poslijepodne »
Evo samo da napišem svoj doživaljaj u vezi europalmsa.
Naručio sam u 10. mjesecu od njih sredinom tjedna. Tip mi je reko da će poslat početkom idućeg tjedna da bi mi na kraju javio da je poslao kraje tog idućeg tjedna...dakle nakon 9 dana.
Međutim meni sjeme nije stizalo... on se "vadio" na to da su u belgiji štrajkovi i da zato pošiljke kasne...međutim kad je meni sjeme došlo na koverti je bio upisan datum slanja 20.11 što je 29 dana nakon plačanja koje sam obavio 22.10.
Dakle njemu je trebalo više od 4 tjedna da bi uopće poslao paket.
Nisam mislio ovo pisat ali kad sam sad na jednom stranom forumu naišao na "isti" slučaj počinjem misliti da to i nije tako slučajno.
Ovo pišem zato jer kad se radi o svježem sjemenu vrsta koje brzo gube klijavost ovakve stvari su jako bitne.

Citat:
The day January 2, 2008 sent him money for a few seedlings Mr James Europalms.Anteriormente I had confirmed availability, total price, ect.
Well thus far, nor trace of them, the money of course I was removed on that date of the cuenta.Le I sent several emails asking
For sending and I always reply with this "message" that I put below.

Thank you sir Thank you sir

We will ship them next week We will ship them next week

Best regards Best regards

James

Today a month ago and it now or I contesta.Pedidos facts to France for instance days after this, a week ago and held in my power.

There was never asked to Europalms, although James had references to several years ago, when speaking in this forum and initially appeared good people seria.Pero reality is this:
Without plants, without money and without explanation .......

« Zadnja izmjena: Veljača 04, 2008, 14:47:03 poslijepodne od Pivi »

Offline toto

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #26 u: Veljača 04, 2008, 15:51:24 poslijepodne »
Dobro znam James-a i mogu reci da je covjek na mjestu i imam samo dobra iskustva s njim. Vrlo vjerojatno je doslo do greske negdje drugdje jer vecina njih nema skladistene sve vrste palmi koje imaju na spisku nego ih po potrebi dobivaju. toto

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #27 u: Veljača 04, 2008, 15:58:24 poslijepodne »
On je meni potrvdio prije uplate da su sve sjemenke spremne (da ih ima) i da ih šalje početkom tjedna.
Mislim da je čovjek ok ne govorim ništa loše. Samo sam prenio svoje iskustvo koje u biti nebi bio ni napisao da nisam naišao i na ovaj strani forum na post koji sam citirao.
Znam takve stvari se događaju...nemogu ništa tvrdit kad sam samo jednom naručio od njega...

Inaće od svih sjemenki koje su mi poslane:

Archontophoenix alexandrae
Archontophoenix cunninghamiana
Euterpe edulis
Phoenix reclinata
Phoenix roebelenii
Ravenea rivularis
Syagrus romanzoffiana

Do sada su niknula samo 2 roebeleniia i 2 syagrusa.
Sjeme od euterpe nisam pregledavao kad je došlo (tipa da sam stiskao sjeme i slično) ali prije 10ak dana sam ga malo pregledao jer ne niće i 2-3 sjemenke su mi se rapsale u ruci kad sam ih lagano stisnuo između palca i kažiprsta. Trule su. Nema ništa u njima.
Da sam to odma znao naravno da bi se žalio ali sad je već malo kasno. Prošlo je već 2 ipo mjeseca od kad sam dobio sjeme.

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #28 u: Ožujak 29, 2008, 20:46:29 poslijepodne »
Dali je netko ikad narucio nesto preko KPR-a (klub uzgajivaca biljaka) ?
Bacih oko na sjemenke Parajubaee torallyi iz bolivije.

Ima li tko kakvih iskustava?

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #29 u: Ožujak 29, 2008, 20:48:34 poslijepodne »
ja sam

http://palmapedia.com/index.php/topic,51.msg3866.html#msg3866

Moja iskustva nisu bila dobra. Ne znači da netko nema drugačija.
« Zadnja izmjena: Listopad 15, 2008, 18:05:42 poslijepodne od Pivi »