Autor Tema: pitanje za urednike  (Posjeta: 3472 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jugo

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Muški
pitanje za urednike
« u: Travanj 16, 2008, 13:41:33 poslijepodne »
pretpostavljam da je razlog sto makedonski jezik nije zastupljen, jer nije bilo clanova dosad, iako ne mogu verovati da recimo ima clanova koji govore thai ili vietnamski, kineski i slicno...
ako treba nekakva pomoc oko prevoda i jezika, ja se mogu ponuditi. ovako sa svim tim jezicima, a mog nema... hmmm kako da kazem, a da ne budem los, pa jeste, malo je navredlivo, ili nije fer... ili neznam kako da kazem, a da me ne razumete pogresno... :misli:
jesam nov ovde i da ne bude da odmah zanovetam, ali eto racunajte ovo moje obracanje kao pismo nepoznatog gosta sajta.

Offline Pivi

• Administrator
Odg: pitanje za urednike
« Odgovori #1 u: Travanj 16, 2008, 14:06:25 poslijepodne »
Bok Jugo!
Makedonski jezik?
Gle, ovaj forum je osnovan od strane hrvata, ali je isto tako i domaći site, dakle za sve koji znaju "domaći" jezik, sa područja bivše jugoslavije.
Neki na forumu pričaju hrvatski, neki srpski, a neki bosanski što je u biti sve jako slično tj. gotovo isto samo se neke rijeći razlikuju.
Iskreno neznam baš kakav je makedonski jezik... ali ako je to nešto sasvim drugačije od hrvatsko/srpsko/bosanskog onda takav jezik nemože biti na ovom forumu jer se nebi razumili.
A vidim da ti znaš "hrvatski" pa nebi trebalo biti problema.

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #2 u: Travanj 16, 2008, 14:24:45 poslijepodne »
Pretpostavljam da Jugo misli na opcije o jeziku sajta, koje su brojne ali nema svih jezika. Jugo, to nije do administratora i urednika, tvorci softvera na kome je baziran ovaj forum su ukljucili samo te jezike koje jesu. Ako ti je lakse, prebaci na srpski (koji je uradjen cirilicno) ili na bugarski (koji je takodje slican). Jezike koji do sad nisu podrzani mi sami ne mzoemo da ubacimo koliko je meni poznato.

Pretpostavljam da bi te zbog bliskosti jezika vecina clanova razumela cak i kad bi pisao onako kako se prica u Skoplju, ali ogromna vecina clanova ovde ipak koristi neku od standardnih verzija "hrvatskog, srpskog, bosanskog, srpskohrvatskog, hrvatskosrpskog ili kako god ga zvali" jezika, koji, kako vidim, ni tebi nije stran.  :wink:
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #3 u: Travanj 16, 2008, 14:29:41 poslijepodne »
Da, xenon je u pravu.
Ljudi koji rade program foruma, dakle osnovu jednostavno nisu uključili taj jezik.
Možda ga u nekoj od idučih inačica ukljuće (to napamet govorim) ili bude update-patch sa navedenim jezikom koji možda već i postoji.
Tko se razumije u takve stvari mogo bi i sam napraviti prijevod, ali tu je potrebno poznavanje raznih softverskih jezika, tj gdje i šta treba promijenit i tako napravit novi jezik.
To mi nemožemo, a i zahtjeva dosta vremena da se sve izmjeni.
Pogledat ću dali postoji patch za makedonski jezik i ukoliko postoji ja ću ga stavit.

Offline jugo

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #4 u: Travanj 17, 2008, 10:55:55 prijepodne »
Bok Jugo!
Makedonski jezik?
Gle, ovaj forum je osnovan od strane hrvata, ali je isto tako i domaći site, dakle za sve koji znaju "domaći" jezik, sa područja bivše jugoslavije.
Neki na forumu pričaju hrvatski, neki srpski, a neki bosanski što je u biti sve jako slično tj. gotovo isto samo se neke rijeći razlikuju.
Iskreno neznam baš kakav je makedonski jezik... ali ako je to nešto sasvim drugačije od hrvatsko/srpsko/bosanskog onda takav jezik nemože biti na ovom forumu jer se nebi razumili.
A vidim da ti znaš "hrvatski" pa nebi trebalo biti problema.

:misli: Hehehe, ma gresno si razumeo, znao sam!  :lol: A jezike znam, da! Hvala ako mislis da mi je Hrvatski dobar...  :thumb_up:

Pretpostavljam da Jugo misli na opcije o jeziku sajta, koje su brojne ali nema svih jezika. Jugo, to nije do administratora i urednika, tvorci softvera na kome je baziran ovaj forum su ukljucili samo te jezike koje jesu. Ako ti je lakse, prebaci na srpski (koji je uradjen cirilicno) ili na bugarski (koji je takodje slican). Jezike koji do sad nisu podrzani mi sami ne mzoemo da ubacimo koliko je meni poznato.

Pretpostavljam da bi te zbog bliskosti jezika vecina clanova razumela cak i kad bi pisao onako kako se prica u Skoplju, ali ogromna vecina clanova ovde ipak koristi neku od standardnih verzija "hrvatskog, srpskog, bosanskog, srpskohrvatskog, hrvatskosrpskog ili kako god ga zvali" jezika, koji, kako vidim, ni tebi nije stran.  :wink:

Bravo Xenon, ti si shvatio ispravno i hvala na objasnjenju... Nislam nista lose mislio. Nema veze da je lakse na bugarskom... I uopce mi ne smeta Hrvatski, vec suprotno. A razumem ti ja sve nije frka. Kazu koliko jezika znas.... hehehe. I ne stidim se da koristim ono sto znam, sve i da cinim greske ponekad. Cik da vidim nekog od vas da prica i koristi makedonski  :rofl:

Da, xenon je u pravu.
Ljudi koji rade program foruma, dakle osnovu jednostavno nisu uključili taj jezik.
Možda ga u nekoj od idučih inačica ukljuće (to napamet govorim) ili bude update-patch sa navedenim jezikom koji možda već i postoji.
Tko se razumije u takve stvari mogo bi i sam napraviti prijevod, ali tu je potrebno poznavanje raznih softverskih jezika, tj gdje i šta treba promijenit i tako napravit novi jezik.
To mi nemožemo, a i zahtjeva dosta vremena da se sve izmjeni.
Pogledat ću dali postoji patch za makedonski jezik i ukoliko postoji ja ću ga stavit.

Ovo sam samo pitao. Eto videlo se da se ne razumem previse u kompjuterske softvere. I to nije strasno. A tek sam sada otkrio da postoju ti jezici tamo i nije mi bilo pravo. Eto vase objasnjenje je ok i to je dovoljno. A Pivi, pa koje ludilo bi bilo da mi se prevode svi postovi na makedonskom  :shocked:??? Hihihih, nemoguce!  :rofl:

biljcica

• Gost
« Odgovori #5 u: Lipanj 01, 2011, 10:00:20 prijepodne »
 :sun:  Postovani !

Molim  Vas  , imate  li  kakvu  informaciju,  gdje  nabaviti  sjemenke    GREJPA i  cijeli  plod  (divljI ) NAR  ?    

Hvala  Vam !   :0648:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #6 u: Lipanj 06, 2011, 21:50:31 poslijepodne »
da nisi ti malo zalutala ili nisi vidilia naslov teme?

Offline pinus

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #7 u: Ožujak 31, 2014, 07:26:18 prijepodne »
Kada otvorimo početnu stranicu PALMAPEDIA.com naslov prve  teme u djelu EGZOTIČNE BILJKE su KAKTUSI. Za Boga miloga dajte to ispravite u SUKULENTI. Mislim da ne treba posebno objašnjavati zašto.

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #8 u: Ožujak 31, 2014, 12:46:11 poslijepodne »
Naravno da su sukulenti širi i možda ispravniji pojam za biljke koje taj podforum obrađuje, tu nema dileme....ali... kaktusi su daleko poznatiji i siguran sam da lakše "dočaravaju" široj masi ljudi o kojim biljkama se tu radi. Uostalom, ispod tog naslova se spominju i ostali sukulenti tako da ne vidim razloga za mijenjanje naslova podforuma koji je već 6. godinu tu, na Palmapediji... :sun:

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #9 u: Ožujak 31, 2014, 18:38:19 poslijepodne »
Ja sam već prije tražio da se naslov teme promijeni u "KAKTUSI I SUKULENTI", ali moj prijedlog nije prihvaćen.
USDA zone: 7a

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #10 u: Travanj 06, 2014, 15:17:33 poslijepodne »
Imam jedno pitanje. Da li moze da se ukljuci opcija za brisanje  posta npr. u roku od 5-10 minuta od postavljanja. Ovo je cisto ako se napise dupli post (a ima upozorenje, ali mi se nekada desi) ?

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #11 u: Travanj 06, 2014, 18:25:45 poslijepodne »
Isao sam provjeriti u postavke za teme i postove i ima opcija za uredjivanje postova u trajanju od 60 min.Za brisanje nisam nasao.Veruda je administrator od osnutka i znat ce bolje odgovoriti.
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #12 u: Travanj 06, 2014, 19:24:39 poslijepodne »
Hvala na ukazanom trudu.

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #13 u: Travanj 06, 2014, 19:42:40 poslijepodne »
Editiranje postova je moguće unutar gore spomenutog roka. Brisanje je omogućeno samo za moderatore i administratore.

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #14 u: Travanj 06, 2014, 20:00:30 poslijepodne »
Aha, uredu, hvala na objasnjenju. :thumb_up: