Autor Tema: Obavijesti  (Posjeta: 10106 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline trava

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Obavijesti
« Odgovori #135 u: Prosinac 10, 2014, 21:48:54 poslijepodne »
Mislim da je facebook puno pažnje odvukao sa većine foruma.Pratim još nekoliko foruma ,nigdje baš nije velik promet,uvijek se sve svodi na nekoliko ljudi koji svojom prisutnošću animiraju te forume.A tako je otprilike i ovdje.Osobno mi taj fejsbuk nije nikako lega :thumb_down:
bvb

Offline nzivanovic

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #136 u: Prosinac 10, 2014, 21:51:33 poslijepodne »
Trava potpuno si u pravu, ima puno grupa o palmama, cikasima I ostalim egzotima tako da je vecinu odvukao kao sto si I rekao ali u svakom slucaju nadajmo se boljem vremenu da ce doci sve vise clanova I da cemo svi biti aktivniji na forumu. Nadam se da ce aktivni clanovi ostati aktivni!!  :sun:

Chambery

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #137 u: Prosinac 10, 2014, 22:59:24 poslijepodne »
Mislim da je facebook puno pažnje odvukao sa većine foruma.Pratim još nekoliko foruma ,nigdje baš nije velik promet,uvijek se sve svodi na nekoliko ljudi koji svojom prisutnošću animiraju te forume.A tako je otprilike i ovdje.Osobno mi taj fejsbuk nije nikako lega :thumb_down:

Forumi imaju dušu, to je nemjerljivo s lupanjem lajkova po fakbuku. To je kao kada bi uspoređivali dnevne novine i news portale danas ili nekadašnje crtiće ala Tom i Jerry s Pokemonom ili Spužva Bobom. 

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #138 u: Prosinac 11, 2014, 17:57:27 poslijepodne »
Potpuno se slažem što se tiče fejsbuka i ostalih društvenih mreža. Naravno, one imaju svoju upotrebu, ali one ne dopuštaju bavljenje nekom temom na tako koncizan i pregledan način, sa temama razvrstanim po podforumima i sl.

Naš problem je u biti "malo tržište", tj. relativno malo govorno područje i relativno nepovoljna klima u većem delu istog. Sa druge strane, retki su forumi i na mnogo većim jezicima koji su se ovoliko dugo održali uz ovako usku tematiku, i još sa takvim brojem članova, tema i postova.

Najbolji način da se forum ponovo pokrene je privlačenje novih članova, posebno novih članova iz primorskih krajeva koji imaju srazmerno bolje uslove za uzgoj egzotičnih biljaka nego mi kontinentalci. Naravno, bitni su i ljudi iz hladnijih krajeva koji su voljni da ulažu nadljudske napore da gaje palme i održavaju ih u životu u nepovoljnim klimatskim uslovima.

U svakom slučaju, aktivnosti će biti više kada se forumu priključe novi članovi, a na nama je da održavamo nivo aktivnosti i da svojim slikama, izveštajima, komentarima, itd. osiguramo da forum ne zamre, jer bi to bila velika šteta.
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #139 u: Prosinac 12, 2014, 06:02:34 prijepodne »
Potpuno se slazem s vama. Buduci sam srasno i predugo u ovom virtualnom svijetu, shvatio sam da je odrzivost ovakovih foruma najbolja kada se jednim dijelom prijedje iz virtualnog u realni i prakticni svijet.
Na sta konkretno mislim:
1. potaknuti susrete clanova i druzenja, ali i susreta s neclanovima koji se bave egzotama u nasim krajevam, pa i profesionalcima (kome je god moguce) i potaknuti ih da iskustva dijele kako rjecju tako i slikom na forumu.
2. Mora vam biti jasna jedna stvar, forum se pokrece i odrzava onoliko koliko se administratori i reci cu vlasnici ili vodje foruma angaziraju - to vam je isto kao i u svemu u zivotu
3. Kod prelaska iz isklucivo virtualnog u dijelom prakticn svijet mislim i na angazmane tipa predavanja nasih najbolji znalaca o palmama, klijanju i na taj nacin privuci pozornost kako ljudi koji nisu toliko vezani za Internet tako i medija - jer znate i sami da su danasanja drustva prvenstveno pomodarska, a pomodarstvo kreiraju i poticu upravo mediji.
4. Primjer ovakovog djelovanja i izlaska jednim dijelom iz virtualnog svijea vam je danas poznata udruga Crometeo ciji sam ja isto tako clan.
5. Lokalno djelovanje pojedinaca i i suradnja s medijima moze u velike privusi novih clanova, a pri tome koristiti priliku i objasniti ljudima kako egzote nisu nesta cega se treba kloniti ili dati primjere desetaka vrsta koje slove kao domace a u stvari su s potpuno drugog kraja svijeta i danas se uopce vise ne smatraju egzotama.......  Jer kako i sami znati ima jako puno ljudi koji u medijima propagiraju negativan stav prema tim vrstama. U konacnici spomenuti da mnogi kod kuce kao kucno bilje drze egzote, a da toga nisu svijesni.
6. Razmislite o registraciji udruge u RH i dobro razmisliti gdje ju registrirati gdje od grada/zupanije mozemo ocekivati razumijevanja i dobivati financijku potporu.
7. Potaknuti i kreirati pod  forum o fotografiji i snimanju biljaka, sto u konacnici ce pruziti i priliku za organiziranje poneke izlozbe fotografija, pogotovo vrsta koje vecina ljudi nebi ni pomislila da se mogu uzgajati i imati u nasim krajevima vani.

Znam da ce te pomisliti kako sve to trazi vise angazmana od sjedenja za racunalom, ali to je ono sto sam spomenio u tocci 2. Ima jos puno detalja koji bi se dalo implementirati. Treba razmisliti tko je spreman i ima mogucnosti dati i vise od prijave na forum i pisanja na forumu pored bavljenja i rada oko egzota.

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #140 u: Prosinac 12, 2014, 23:49:33 poslijepodne »
Ja sam svaki dan na forumu, ali ne postujem kao prije, iskreno nemam puno vremena...
 :thumb_down:

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #141 u: Prosinac 29, 2014, 09:12:24 prijepodne »
Dragi palmoljupci evo imamo jos 3 dana da dodjemo do 100 000 upisa odnosno ovog trena jos nekih 161 upis ili ti post, siguran sam da to mozemo postici , samo naprijed  :thumb_up:

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #142 u: Prosinac 30, 2014, 21:27:59 poslijepodne »
Prema prvim neslužbenim podacima imamo još malu nedoumicu između dva člana foruma. Jedan od njih bio je napisao 100.000 post, ali nam treba vremena da provjerimo.  :mrgreen:

Uskoro ćemo objaviti pobjednika

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #143 u: Prosinac 30, 2014, 21:29:41 poslijepodne »
ako su iz iste drzave mogu podijeliti nagradu

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #144 u: Veljača 26, 2015, 08:55:04 prijepodne »
Od danas pri dnu foruma dostupno vam je da vidite uvijek zadnjih 5 postova na forumu, klikom mozete direktno pristupiti tim temema.

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #145 u: Kolovoz 26, 2015, 19:44:59 poslijepodne »
Od danas je akaranus novi moderator na Palmapediji.  :thumb_up:

Ukoliko naravno pristane na mjesto moderatora. Ovom forumu svakako treba svježine jer vidim da mnogi moderatori pa i administratori ne sudjeluju dovoljno na forumu, nema dovoljno inicijative, moram priznati ne da forum stagnira, već mu je pala znatno aktivnost.

Offline nzivanovic

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #147 u: Kolovoz 26, 2015, 20:01:10 poslijepodne »
Cestitam akaranuse!  :sun: :thumb_up:

Chambery

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator