Veruda, ja sam kod takvih smrzavanja(npr.1996g.) napravio slijedeće, čim stane kiša, kod svih ovih palmi gdje je oštećeno koplje (listove ionako moramo otpisati) treba uzeti oštru pilu ili rezne škare i ići rezati prema zdravom tkivu. Ja sam uvijek počinjao od donjih peteljki, tj. vanjskih listova. Uzmeš peteljku koja je već gotovo odrvenjela i povučeš je prema dolje, dok ti se ne ukaže zdrava boja tkiva.Tako nastaviš prema vršnom listu. Kad dodješ do koplja tj. nerazvijenih listova, trebao bi gledajući sa strane vidjeti do koje dubine je koplje smrzlo. Do te točke sam ja rezao koplje u dubinu.MORAŠ DOĆI DO ZDRAVOG TKIVA IDUĆI U DUBINU. Tako izrezani vršak koplja mora na sebi, ako ne cijeli, a onda barem djelomično, davati znakove života tj nesmrznuto tkivo. To treba onda dobro natopiti modrom galicom, kao i cijelu palmu. Nakon toga, ja sam ti uzimao produžni kabel i fen,obični fen, staviš puhanje na lagano i NE PREBLIZU da se ne spali tkivo, ali moraš dobro posušiti pošpricano srce palme. Nadji zatim veliku plastičnu kantu, barem 10 cm širu od debla palme-nikako najlon, te postavivši najprije 4 štapa u zemlju i na njih natakneš kantu, te tako pokriješ cijelu palmu. Pazi da imaš negdje oko 10 cm od poda za ventilaciju. Za svaki slučaj daj i dvostruki sloj akrila oko svega toga(kažu da sredinom ožujka dolaze jutarnji mrazevi, pa neće škoditi). Po mogućnosti pazi da kanta nije crne boje-kad se konačno pojavi sunce da ti ne bi ispod zakuhalo! U travnju kad sve skineš,pošpricaj još jednu ruku fungicida, sada malo blaže i otkopaj nježno oko palme zemlju u širini 40-50 cm, naspi dobrog humusa i sve pokrij vlažnom pokošenom travom. Ako ti robuste i druge palme nisu mrtve, po ovom receptu imaš na njima do studenog 8-10 novih listova. Sretno!!