Sad gledam prognozu i mislim da sam napravio grešku, ali šta mogu, svrbelo me, pa videćemo šta će biti. Naime, posadio sam Trachy kupljen kod g. Tešije u zemlju u mojoj vikendici koja se nalazi u Brestoviku pored Grocke, blizu Dunava istočno od Beograda. :) Opisno, nema šta. U svakom slučaju, pade mi na pamet da bi možda bilo korisno da slikom i pokažem drugima šta sam i kako uradio, možda će nekome koristiti kao savet, a možda će i mene neko posavetovati ako sam koju grešku napravio. Ovo mi je prva sadnja, pa se još potajno nadam da će biti uspešna, tj. da je ovo zahlađenje koje su najavili neće decimovati. Što se vremenskih uslova pri sadnji tiče, oko 15h je bilo 16C, dok je uveče oko 21h kad smo odlazili se već spustilo na 8C. Termometar možda laže, ali vreme je bilo sasvim prijatno, radilo se bez jakne i pilo domaće vino u čestim pauzama. :)
Za početak, evo je malene još u saksiji, navikava se na svoju lokaciju.

Dok joj mlađe sestre namenjene za terasu čekaju, na njih će red doći sledeće godine.

Kopa se rupa...

Ambijent pre sadnje...

Malo kamenja da greje i da propušta vodu... posle je ono pomešano sa malo šljunka i dooosta humusa...

Čvrsto uzemljena palmica...

Krajnji položaj

Još koja slika da zamislite kako će biti kad poraste :)

Eto, valjda sam postavio u pravoj temi, ako nisam, recite mi molim vas!