Nisam neki znalac, ali evo ide me nesto s kaktusima,
od jednog gospodina iz Cornwolla sam dobila svoju prvu opuntiu, isto kao ti jedan list ili ti uho, i naglasio mi je da uvijek kada negdje ukradem ili dobijem uho starog kaktusa osatvim ga dva tri dana da mjesto gdje je otkinut, odnosno "rana" zaraste, posusi se.
Tek onda ga staviti u zemlju. Posto si ga ti zasadila sada u ljeto, jednom tjedno ga solidno zalit, da bi se do zime primio, i putio korijenje.
Nemoj ga gnojit, jedno mjesec dana, minimalno, mozda negdje koncem sedmog ali jako slabim gnojivom, cisto malo, uzima on iz zemlje ono malo sto mu treba.
Zimi ako je potpuno zasticen od kise, kada vidis da je list krenueo skupljat se onako kao suha spuzva, onda ga lagano ali malo zalijes, a ako dobiva imalo kise, ja ga onda ne bih zalivala tamo do 2-3 mjeseca, kada se temp. popnu i vise nije toliko vlazno.
Onda je bitno ako je cijelu zimu suh, da ga dobro zalijes, time mu umjetno dajes do znanja da je krenula sezona rasta, jer opuntie su onda kao u nekom zimskom snu, kao medo, onda se probude i krenu s vegetacijom. U prirodnim stanistima mu se to desava kada se pocne topiti snijeg i onda dobiju vecu kolicinu vode. I onda ih ja ljeti zalivam jednom mjesecno, +lagana koncentracija gnojiva ono sto uzimam za cvijece npr,7+3+6 ali samo pola onog sto je na uputstvu, npr. ako stoji jedan cep na 10 litara vode ja stavim, pola cepa na 10 l vode.
I ako cijeli mjesec nije padalo onada jos jednom mjesecno samo vodom. A ako im vise vode bude trebalo vidjet ces jer ce se pocet smezurat.
Njima nije potrebno puno njege, opuntie su nevjerovatne.

Evo ja sam od te iz Cornwola dobila u Medulinu kaktus koji je sada ogroman, i to u 4 godine od njega sam odlomila dva uha i zasadila ovdje u vrtu, prosle godine, jedan je bolji on je stajao mokrije odnsono bez ikakve zastite ove zime i na ledu i na snijegu, i na -11, i to nekoliko vezanih dana, i ove me godine obradovao novim uhom, ovaj drugi je dosta zasticen ispod jednog ogromnog kamena i on se jos nije mrdnuo.
To je ono sto ja znam.
Evo ove zime sam i iz sjemena dobila 10-15 malenih opuntia indica koje su zadnjih par tjedana pocele ludovat, ali su jos unutra, moram naci mjesta i za njih da vidim hoce li one izdrzat ovdje vani, i 2 malene microdaysis i jos jednu rufidu.