Autor Tema: Phoenix canariensis  (Posjeta: 255070 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Phoenix canariensis
« Odgovori #420 u: Srpnja 11, 2011, 11:36:38 prijepodne »
sto se zastite tice vec imam plan vrlo jednostavno i efikasno evo ovako zicana armatura okolo novogodisnje lampice okolo obmotas aluminijumsku foliju sa vazdusnim mehuricima dva sloja i to je to da lampice povezes preko termostata .
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #421 u: Srpnja 11, 2011, 14:02:34 poslijepodne »
Moj će biti u posudi dok ide, kao i ostali Phoenixi. Nemam snage još i njega štititi.
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #422 u: Srpnja 11, 2011, 21:08:28 poslijepodne »
scalar, kada si napravio ovu ''probu'' danas ili ?....  :icon_mrhappy:
moram priznati da ti ovo fora djeluje, i da cu stvarno dobro razmisliti zasto ju i ne staviti van, jer mi i inace ona ljepse izgleda vani, a i zauzima puno mjesta u kuci... Samo kad se sjetim koliko tebe posla ceka jos ceka i sa cikasima, trahyima itd  :thumb_up: stvarno mora sve rasti uz tolki trud  :sretan:

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #423 u: Srpnja 12, 2011, 08:09:31 prijepodne »
Palmofil,tvoja kanarka je fenomenalna. Je l to ona pasivno sticena ili je imala grejanje? Koliko je bese zima provela napolju ,podseti me malo. Jako brzo razte,zaista i deluje robusno.
Scalar,ovako i ja planiram stiti moju kanarku od ve zime. Lakse je i brze nego kucati drvenu konstrukciju,a ovako mozemo stititi cak i kad palma prilicno poraste,samo dodajemo zicu  :sretan:
USDA zone: 8a
apsolutni minimum za poslednjih 15 godina:-14C
apsolutni maximum za poslednjih 15godina:44C

Offline Mate2008

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #424 u: Srpnja 12, 2011, 10:29:50 prijepodne »
Usda zone 9a

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #425 u: Srpnja 12, 2011, 13:42:42 poslijepodne »
Palmofil,tvoja kanarka je fenomenalna. Je l to ona pasivno sticena ili je imala grejanje? Koliko je bese zima provela napolju ,podseti me malo. Jako brzo razte,zaista i deluje robusno.
Scalar,ovako i ja planiram stiti moju kanarku od ve zime. Lakse je i brze nego kucati drvenu konstrukciju,a ovako mozemo stititi cak i kad palma prilicno poraste,samo dodajemo zicu  :sretan:
tako je palmark dobar nacin za zastitu ja cu i cykase isto stititi a mrezu dodavati kako rastu  :thumb_up:

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #426 u: Srpnja 12, 2011, 13:46:08 poslijepodne »
scalar, kada si napravio ovu ''probu'' danas ili ?....  :icon_mrhappy:
moram priznati da ti ovo fora djeluje, i da cu stvarno dobro razmisliti zasto ju i ne staviti van, jer mi i inace ona ljepse izgleda vani, a i zauzima puno mjesta u kuci... Samo kad se sjetim koliko tebe posla ceka jos ceka i sa cikasima, trahyima itd  :thumb_up: stvarno mora sve rasti uz tolki trud  :sretan:
nisam pravio ja probu slike su preuzete sa neta ali tako ce biti nema sta da probam samo na vreme nabavi materijal brzo se to namesti vrlo je jednostavno nema cega da se plasis sadi kanarku i uzivaj .

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #427 u: Srpnja 12, 2011, 22:52:29 poslijepodne »
i cinilo mi se da to nije tvoja palma, jer mi je bilo poznato od nekuda  :thumb_up:
ma stvarno ne znam, ja bi ju posadio, ali ne znam jer bi se uopce sto i pokrenula, mada realno gledano ima pred sobom 2,5mj minimalno za kolki tolki rast, pa sam negdje 50/50 za da,i protiv

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #428 u: Srpnja 12, 2011, 23:00:13 poslijepodne »
Sto je pre posadis to ce vise vremena imati za rast. :mrgreen: Samo se potrudi da koren ne cackas previse i bice to dobro. :thumb_up:
milka

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #429 u: Srpnja 13, 2011, 10:53:53 prijepodne »
ne cekaj nista sadi :thumb_up:

Offline palmofil

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #430 u: Srpnja 13, 2011, 11:27:28 prijepodne »
Eo pogledaj 2009. sam ga posadio, to je 2 god. u zemlji, dosta je napredovao, štitim agrilom i najlonom zimi, i žarulja 60W ja mislim po potrebi kad padne ispod -5 stupnjeva...
http://palmapedia.com/index.php/topic,207.195.html

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #431 u: Kolovoza 01, 2011, 19:43:23 poslijepodne »

Da, ljevo od Chamaeropsa je Washingtonia, no prije toga bih skrenuo pažnju na Kanarske datulje

Desno je stari P. canariensis sa oštečenjem na deblu vjerojatno od neke pogubne zime.

Kakve li slucajnosti ostecenje na desnoj slici podsjeca na ljudsku lubanju. :zbunjen:
Sakupio sam nekoliko njegovih sjemenki sa poda, jako su zdrave i u odlicnom stanju.

Evo kako sada izgleda potomstvo iz tih sjemenki:

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #432 u: Kolovoza 01, 2011, 21:10:53 poslijepodne »
ljepa beba  :thumb_up:
koliko je stara?

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #433 u: Kolovoza 01, 2011, 21:20:59 poslijepodne »
Sjemenke sam posadio malo nakon reportaže dakle oko 3 godine s tim da je dugo vegetirala u premaloj posudi sa prvim podjeljenim listom dok je prošle
godine nisam presadio u teglu od 50l. Svi ovi veliki listovi su izrasli od kada je u njoj.
« Zadnja izmjena: Kolovoza 01, 2011, 21:21:56 poslijepodne od branimir »

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #434 u: Kolovoza 02, 2011, 13:36:50 poslijepodne »
ma daj?  :icon_yikes: samo 3 g je stara??
jer ja imam isto dvije kanarke, (sada su stare oko godin i nesto) i isto se previse ne micu s mjesta, da li to znaci da bi trebale doci u veeeliku posudu?