Negdje sam nedavno bila stavila sliku jednog od mojih Phoenixa koji je oko 3-4 godine star i "prezivljava" u jednoj velikoj dugoj vazi, od jedno 1-1.20 m, moram je izmjerit.
Presadjen je u nju prije 2 godine, evo prosli vikend sam primijetila kada sam ga htjela zaliti da lijepo "klokoce" i bilo mi je cudno da na donjem otvoru nije izaslo nis vode, pa sam ga jos malo vise zalila i primijetila da je zaplivao do vrha vaze i da dolje i dalje ne izlazi voda kroz otvor. Iznjela sam ga na terasu okrenula u "lezeci polozaj" istresla vodu i onda primijetila da je korijenje debelo kao moj mali prst zacepilo otvor vaze!
Probala sam ga izvuc iz nje, ali nije islo kao betoniran je jos od puno vode rasirila se zemlja tako da nije bilo sanse osim razbit vazu, sto nisam ucinila jer mi je vaza draga i steta mi je.
Zato sam ga od dole ispiksala nozem, iglama, svim mogucim, cak sam malo i korijen odrezala "skalpelom" jer drugim nije islo da bi voda iscurila.
Stavila sam ga u dnevni gdje je oko 20C i sada svaki drugi dan moram praznit tanjuric ispod njega jer lagano iscuri voda.
Vidjet cemo hoce li prezivit, ili se utopio u velikoj kolicini vode, i Superthrive

Nemogu reci hoce li prezivjeti, nadam se da hoce, necu ga sada neko vrijeme zalivat, pustiti cu da se osusi da ga mogu izvaditi iz te vaze pa cemo vidjeti!!!
Ali je divljacki poceo izbacivat "nova koplja" evo u 10 dana cak dva puta, oni prvi se jos nisu ni otvorili kako treba a on je izbacio nova dva!
Ovo sto se desilo meni je samo mala prica koja je poticaj onima koji koji palme drze u vazu, jer to mi se desilo u nekoliko navrata i s ostalima!
Nadam se da ce uspijesno prezivjeti, bockanje i utapanje!