alias
Jubaea
Spol: 
|
 |
« : Rujan 14, 2011, 15:11:03 » |
|
Ovako, imam jedan 'problem'... Imam musu ice cream ( blue java ) i držim je u kući. U odličnom je stanju, ali stalno je rosna, odnosno kaplje. I ne malo, nego na dan bi mogao skupiti cijelu čašu tog soka. Mislio sam da je uzrok možda toplina, pa sam je premjestio, ali ništa. Jel zna netko u čemu je stvar? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
idgie
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1 : Rujan 14, 2011, 15:37:36 » |
|
u banane se ne kužim, ali imam adama - alocasia odora, koji isto "suzi" kad ga malo više zalijem možda i banana tako izbacuje višak vode
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #2 : Rujan 14, 2011, 17:00:50 » |
|
Kako je rekla idgie, smanji zaljevanje i banana ce ostati suha.
Cesto sam znao promatrati kako banane izbacuju "visak" vode nakon obilnog zaljevanja...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
issac
Brahea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #3 : Rujan 14, 2011, 17:39:43 » |
|
kada adami pustaju vodu, to neki kazu da je to ponekad i dobro, jer je biljka kao zahvalna, i da joj to pase, ali na duge staze ne bih rekao, za bananu pravila isto vriejde sigurno, zasto drzis bananu u nutra po ovako toplom vremenu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alias
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #4 : Rujan 14, 2011, 17:59:45 » |
|
kada adami pustaju vodu, to neki kazu da je to ponekad i dobro, jer je biljka kao zahvalna, i da joj to pase, ali na duge staze ne bih rekao, za bananu pravila isto vriejde sigurno, zasto drzis bananu u nutra po ovako toplom vremenu  Razlog je jedan jedini- vjetar. Svaki novi list koji izađe jednostavno postane lepezast, pa sam je odlučio stavit u zavjetrinu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dalmatiansoap
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #5 : Rujan 14, 2011, 20:09:15 » |
|
Uzrok je toplina i visoka vlažnost u zraku, sve su to stvari koje banane jednostavno obožavaju. Nediraj ništa i uživaj dok traje. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
issac
Brahea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #6 : Rujan 14, 2011, 21:56:01 » |
|
Razlog je jedan jedini- vjetar. Svaki novi list koji izađe jednostavno postane lepezast, pa sam je odlučio stavit u zavjetrinu.
jer imas jednu bananu ili vise banana? jer je ponekad bolje sadit banane zajedno dvije/tri pa se ''stite'' kod mojih barem tako funkcionira ;)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alias
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #7 : Rujan 14, 2011, 22:12:15 » |
|
Uzrok je toplina i visoka vlažnost u zraku, sve su to stvari koje banane jednostavno obožavaju. Nediraj ništa i uživaj dok traje.  Hvala, nadam se da će dugo trajat! jer imas jednu bananu ili vise banana? jer je ponekad bolje sadit banane zajedno dvije/tri pa se ''stite'' kod mojih barem tako funkcionira ;)
Ova ice cream je sama, nju sam nedavno nabavio pa je nisam htio stavljat u zemlju jer bi je brzo trebao vaditi. Ali ovdje imam ensete v. i dvije muse cavendish koje se sam tako stavio, za sad, odlično.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
issac
Brahea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #8 : Rujan 14, 2011, 22:16:01 » |
|
istina vani rastu ko blesave, moja enesete, je prerasla moju jednu bajsoo, a ove 3 cavendish, su iznikle kod maticne mame, isto su se ljepo razvile, jedva cekam sljedecu sezonu, bit ce prava ''amazona'' 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alias
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #9 : Rujan 15, 2011, 16:41:13 » |
|
istina vani rastu ko blesave, moja enesete, je prerasla moju jednu bajsoo, a ove 3 cavendish, su iznikle kod maticne mame, isto su se ljepo razvile, jedva cekam sljedecu sezonu, bit ce prava ''amazona''  Koliko ti je stara ta cavendish s mladima?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
issac
Brahea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #10 : Rujan 15, 2011, 16:51:55 » |
|
mama je otisla u bolji svijet  (tj bila je kupljena kao da je za ''bacit'' na akciji) a djeca su od 5/6 mj nisam siguran tocno
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alias
Jubaea