Palmapedia.com  
Svibanj 24, 2012, 00:48:19 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: Palme Banjole Pula  (Posjeta: 625 )
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
franceska
Jubaea
*

Spol: Ženski

« Odgovor #15 : Listopad 21, 2011, 22:58:02 »

Lijepi primjerci sused  thumb_up
Brahae je vec lijep primjerak, i kao sto Veruda pise, sigurno joj treba vise sunca,
moja je ove godine izbacila 6 listova a u pitaru je ovdje, doma u zemlji 5, nakon ove zadnje zime.
Ali ono ali, od jutra u 7 do navecer u 6-7 je na suncu.

Ovog ljeta ili sezonu su me Brahae odusevile svojim rastom, cak i vise nego Torallyi i Waschi!
Evidentirano
filifero
Phoenix
*

Spol: Muški

« Odgovor #16 : Listopad 22, 2011, 09:42:31 »

Super, blago tebi, očito je problem u manjku sunca. Šta predlažeš? Da ostavim i to je to ili da nekako probam presadit ( misli icon_question icon_exclaim)
Evidentirano
franceska
Jubaea
*

Spol: Ženski

« Odgovor #17 : Listopad 22, 2011, 11:20:45 »

Nemam bas ´nekih iskustva u praksi, dvije vece presadene, bile su u rastu, pa nisu nesto ni stagnirale,
nakon presadjivanja, imam nesto klijanaca, jos jedno 3-4 mislim, i oni pokazuju veliku potrebu za suncem,
oni koji su na punom suncu bili su lijepo sivi, sirokog lista i mislim sada negdje na 4, a ostali koji su u hladu
vise rasli, one su se jedna za drugom manje vise oprostile s ovog svijeta!

Po mojoj malenkosti, trebaju puno sunca, i dobru drenazu, i dosta, ako cak ne i puno vode,
onda sibaju! Ja bih je stavila na puno sunca, ne znam koliko je opipljivo presadivanje, probala bih ipak,
ako ti nije nesto jako prirasla srcu!
Evidentirano
filifero
Phoenix
*

« Odgovor #18 : Listopad 22, 2011, 12:45:37 »

Hvala Franceska, mislim da cu je probat presadit tamo negdje u 3.mj. Imam vec bolju poziciju jer moramo nazalost opilit jedan bor. Ako netko ima jos koji savjet...
Evidentirano
Veruda
Administrator

« Odgovor #19 : Listopad 22, 2011, 13:04:51 »

I ja bi pokusao sa presadnjom, sanse su dobre ako se bude pazilo. Bit cu dole negdje sredinom 4. mjeseca pa ako zatreba pomoc...
Evidentirano

issac
Brahea
*

« Odgovor #20 : Listopad 22, 2011, 13:48:33 »

mislim da treba samo dati prostora kod kopanja palme, tj poceti jako siroko,  i tako ju cijelu nekako pokusati izvaditi, jer vjerovatno da je u 3g rasirila korjen (u svim smjerovima) i malo protegnula noge, ali ako se ide dovoljno siroko/duboko, sve ce biti u redu nakon odredenog vremena. A sto i kako, mi se cini da to najbolje zna onaj tko ju i gleda svakodnevno (a ukoliko nema dovoljno hrabrosti prepustiti onom jacem  lol) Zamisli da je palma samo u jednoj velikoj tegli koju sada treba premjestiit na drugo mjesto, sto sire/dublje kopas to bolje
Evidentirano
filifero
Phoenix
*

« Odgovor #21 : Listopad 22, 2011, 14:12:25 »

Hvala Isaac, tako sam i mislio, dosta siroko pa onda pocet rezat korjen tako da izgeda kao da sam je izvadio iz velike vaze  thumb_up
Hvala Veruda, na to sam i pomislio   icon_mrhappy
Pozicija o kojoj razmisljam je sigurno bolja, jugo zapad, po ljeti ful sunca od 13 do zalazka, zimi, isto popodne ali manje.
Evidentirano
Vedran
Washingtonia
*

Email
« Odgovor #22 : Ožujak 05, 2012, 09:41:07 »

Pun ti je inbox..
Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!