Inspirirali ste me sa vašim slikama i prilozima da i ja probam tu staviti slike koje sam slika od 14.01. do 19.01.2012. Aparat je najobičniji (čitaj najjeftiniji), a i neznam nešto s njim, pa su slike kakve jesu već.
Po biljkama koje tamo rastu, bilo slobodno, bilo po vrtovima, sa sigurnošću se može reći da spada u zonu 9b i to u njen gornji dio. Tu postoji još puno zanimljivih biljaka koje bi tu mogle rasti, a još niko nije probao s njima. S minimalnom pasivnom zaštitom bi se moglo saditi skoro svašta, samo što se većini ljudi neda ulagati trud u takve stvari.
Zanimljivo je bilo da je u to vrijeme dok sam bio u Orebiću prošla jedna hladna fronta i da je najjače udarila baš tu u krugu 20 km od Orebića, a prošla je sve od Rijeke pa do dole. U samom Orebiću je palo oko 4-5 cm snijega/leda, a iznad Orebića i do 10 cm i par dana je temp. bila oko 0 stupnjeva po noći, a npr. u isto vrijeme u Rijeci je bilo 8-9 stupnjeva. Ali i unatoč tome što je bilo 5-6 hladnih dana. opet temp. nije pala niže od -1 ili -2 stupnja. Po danu bi išlo do 7-8 C.
Evo slika
Ja namjerno otišao u najtopliji dio Jadrana, a ono mećava

ovo je poslije dva dana, valjda su ralice čistile ceste

neobično za tu