@dalmatiasoap - iman jedno pitanje za bananamena - jeli bolje po tebi, tvom iskustvu kod prezimljavanja samo savit listove prema dole ili ih odrezat, bilo bi mi logicno, rezat, jer
treba im onda puno manje vode, i kad razmisljam, manji im je stres, ako hranje manje listova.
Po njemackim i talijanskim portalima vidim da puno njih i savija listove, a ne rezu ih, ali nekako se bojim gljivica, i ostalih zivotinjica, pljesni i ostale rodbine?
Za sve ostale - pitanje Nr.2. jeste li razmisljali o nekakvoj montazi ventilacije, u zimska sklonista, razmisljam o ugradnji nekog ventilatora kao ono na kuhinjama, ili u krajnjem slucaju,
onom malom ventilatoru koji se ugraduje u kucista computera....primijetila sam prosle zime posto je moja vrtna kucica, hermeticki zatvorena, od folija, izolacije, silikona, pjene, da ipak
zna nakon dugog vremena "zatvorenih vrata" kada su vani bili vezani ledeni dani, i nisam previse mogla luftat kroz vrata, postaje visoka vlaga unutra, a time se stvara i ugodna klima za gljivice
i ostale nepodobstine?
Zanimaju me vasa misljenja!
Pozdrav Frane