Slažem se. Što manje u zatvorenom to je bolje. Najidealnije ako vam je vrt tamo i gdje živite i ako nemate prevelik broj palmi za štititi pa stignete pravovremeno odreagirati. Ipak, preporučujem svima da prate prognoze i naprave neke predradnje za zaštitu. Recimo sa zasušivanjem za neke vrste, podvezivanje listova, prikupljanje lišća i iglica za mulch. Ove godine je najkasniji termin kad sam krenio sa svim radnjama od kad se bavim uzgojem palmi u vanjskim uvjetima.
Meni su B. odorata i B.armata na zasušivanju, natkrivene su ceradom kao i prošlih godina. Sa svih strana su otvorene, jedini cilj zaštite u ovom stadiju je da ne kisnu izravno i da nema izravnog mraza po njima. Još im nisam stigao podvezati listove. B. odorati u ovoj fazi rasta to već nije tako jednostavno i fali još koja ruka.

Dobijaju i sunca, kad ga ima, koje je dosta nisko u ovo oba godine.

Gužva, ali to je iz praktičnih razloga - praktična gužva

Tu je i jedna cerifera.

Sabal blackburniana, njoj sam navukao malo lišća oko korijena i podvezao sam joj listove.

Povezao sam listove još na Chamaeropsima humilisima i v. ceriferama i Nannorrhopsima.
Danas sam bio do šume iznad rasadnika u Sesvetama gdje ima jedan potez pod crnogoricom i nakupio sam dosta iglica za mulch. Za sad toliko, ostaje pratiti prognoze i pravovremeno odreagirati jer zaštitu mogu jedino raditi preko vikenda. Radnim danima ne stignem jer dok stignem s posla i dok dođem do vikendice debeli je mrak.