Palmark, to je to. Isto kao kod mene. Zuti deo je grejni, a ovaj sivi ima samo ulogu produzetka, do struje. Ovako to funkcionise: Sivi deo kabla ide direkt u termostat ( zice plus i minus). Kod mene imam razvodnik koji mi je elektricar doneo sa tri kraka. To je obican jeftin razvodnik koji mozes naci bilo gde u prodavnicama za elektoniku, a i vecina elektricara ga ima. Mozda cak i ti imas kuci tako nesto. Dva kraka su ti bitna. Na jedan krak ide direktno taj termostat (na koji si prikacio sivi kabel), a na drugi kraj ide kabel sa utikacem za struju (koji se dalje ukljucuje na produzni kabel). Taj drugi kabel sto ide na taj drugi krak moze biti obican od busilice, usisivaca, itd, bitno je da ima utikac za struju.
Nemoj debljina kabla da te zavara, jak je dovoljno, kod mene je bilo i minus dvadeset, a temperatura je isla i plus deset oko palme, a moze i daleko jace. Dosta je jaci od novogodisnjih sijalica i ne moze se porediti sa tim. Samo idi razmak koliko sam ti rekao, i ako uspes celu palmu da obmotas, sigurno neces imati problema. Ja prosle zime nisam imao nikakvih problema ni sa kanarkom ni sa robustom, a i sam znas da je robusta dosta osetljivija od kanarke, pa sam samo na par listova imao manja ostecenja, ali to nije od zime, nego od manjka svetlosti, i kod Jovana unutra je pokazivala iste simptome. Kanarka je bila perfektna, iako sam je jednu noc svojom greskom ostavio bez struje na -5.