Teško je prokomentirati baš svaku sliku kad je ovako detaljna reportaža, ali ovakav trud zaista zaslužuje da se odgovori na neka pitanja ili prokomentiraju neke od slika.
Odličan primjer za pokazati kad se jave dileme oko razlika između W. robusti (lijevo) i W. filifere (desno)

Araucaria heterophylla

To je Euphorbia characias subsp.wulfenii. Autohtona je na otoku. Prenio sam kod sebe na vrt i dobro se drže na hladnoći. Vidjet ćemo dugoročno.
nepoznata biljka

Neznam što je ovo, raste samoniklo

Zaboravio sam ime ove Ville? Piše na ulaznim vratima G..?Preko puta parkirališta.
Ovu sliku sam samo usput slika kroz zatvorena vrata, nadajući se da ću ponovo doći, ali nisam se vratio zbog prazne baterije
Neka butia, ovo je u Malom Lošinju

Desno od te je još jedna veća koju s te strane zaklanja veliki P. canariensis. Lijep pogled na vrt je sa stepenica zgrade do.

Ova je ispred Ville (hotela) Alhambre

Ovo je mislim vrt šumarije iz kojeg su C. humilisi pobjegli u obližnju park šumu.

Isti vrt. Desno se vidi rub vrta i ograda. Jedan dio je urušen i može se ući iz park šume u vrt. Kao što se vidi na slici, najviše je jednogodišnjih, dvogodišnjih i trogodišnjih klijanaca okolo, ali ih ima na pojedinim dijelovima u kolonijama s podijeljenim listovima koji su stari i do 6-7 pa i više godina.

Izvan vrta, u njegovoj blizini, u šumi ima isto klijanaca, osim onih sasvim malih tu i tamo se da naći po neki primjerak s podijeljenim listovima. Branimir je stavio link na obavijesti Grada M. Lošinja da je najavljeno uređenje park šume (čišćenje od dijela vegetacije). ako i do toga dođe mislim da ih ipak neće uspjeti sve 'zguliti'.
Ovo je već neko bio stavio, humilisi između borova, samonikli

Gdje si ovu snimio ako se sjećaš. Vidi se da je iza suhozida već šuma i makija. Ako ih ima u vrtu, vrlo vjerojatno da ih ima i s druge strane suhozida u istom broju
ovdje se malo slabo vidi, ali ima dosta starih zapuštenih vrtova koji su puni samoniklih sadnica palmi

Trebala bi biti B.armata iz vrta Ville Karoline
još jedna misteriozna brahea

Mlada P. dactylifera. Ovo je ispred nekog restorana ili kafića u Malom Lošinju ako se dobro sjećam.
Kanarka ili Dactilifera?

Rekao bih da je Howea fosteriana
Evo jedne ne baš uobičajene