Na jednom od dva T.fortuneia koje sam presadio ovog proljeća iz vrta Lovranpalma jučer sam povukao dva koplja (a di je još zima i pravi problemi). Stvar je stresa oko presađivanja i prevlažno vrijeme koje smo imali i imamo. Inače, godina je za poželejti što se tiče Trachycarpusa. Većina Trachycarpusa ljeti ima upravo ovakvo vrijeme, dok su im zime suhe. Primjetio sam promjene prije desetak dana i tretirao palmu, ali već je stvar otišla predaleko. Kad se promjene pokažu da su vidljive okom, onda je problem sa sredinom u praviliu vrlo ozbiljan. Tretirao sam i drugi T.fortunei. Mrdao sam ih i izgleda da se nisu ukorijenili. Oni manji posađeni u jesen 2013 su bolje. Jedan je izbacio 1 list i krenulo mu je novo koplje (manji) i drugi je izbacio dio lista i malo koplja. Znam da nije više jer ih je Lovranpalm rezao da imaju kraće i kruće listove pa mogu usporediti rezane i nerezane. Trava je negdje stavljao slike oko obnavljanja korijenja kod T.fortuneia nakon presađivanja i vidi se da tu treba vremena.