Ludost i bacanje novaca. Ako za koju godinu naleti hladnija zima sve robuste bi se mogle smrznuti pa će opet morati saditi nove. Trebali su posaditi sabale koje su mogli za jeftine pare kupiti u Americi i to bi im bila mnogo isplatljivija i dugoročnija investicija.
Imam potpuno suprotno misljenje...zasto bi to bila ludost? Sam kazes "ako naleti"...A da li ce naleteti? Ko to zna! Definitivno postoji trend globalnog otopljavanja,zime su sve toplije i to nikako ne moze biti slucajnost!
Opet cu se osvrnuti na Beograd,posto to najbolje znam-ako je on doaso do toga da kao apslolutne minimume u toku zime belezi T iznad(i cak daleko iznad -10C) a znao je pre samo pola veka imati redovno i ispod -20C,sta tek onda reci za gradove na moru?
Kopar jeste dosta severno,ali zasto bi sad oni razmisljali sta ce i dal ce biti,a zime im stalno potvrdjuju da bi mogli imati washingtonie! Moze se desiti da palme nakada i izmrznu-ali sta ako se to ne desi...ili se desi za 10-15 godina?
Sto dotle ne bi uzivali u ovim lepoticama?
Uostalom,pa nisu posadili neke skupe palme niti spororastuce-ipak su to washingtonie~a i ipak su to Slovenci,i naci ce oni resenje i da naidje jaca zima!
Svaka im cast,od mene sve pohvale i podrska!!!