Pozdrav svima prije svega i hvala što ste me odobrili na Vaš forum.
Budući da je nastala polemika o meni kao prevarantu , moji kupci su me obavijestili o postu na forumu svet biljaka koji je objavio Vaš član, pod naslovom "Prijevare na oglasniku" , slobodan sam napraviti copy paste odgovora dotičnom sa navedenog foruma.
Nisam znao za ovaj predivni forum pun vrlo korisnih informacija i eto, na tužan način sam saznao za nešto lijepo i nadam se da ću ubuduće moći naći korisne savjete iz ovog područja i isto tako podijeliti svoje stavove.
No prije svega evo moga više nego iskrenoga odgovora na prozvano:
"Poštovani gospodine "Palmofan",
nakon brojnih e-mailova mojih kupaca slobodan sam Vam se ovim putem obratiti jer sam link primio od kupca koji posjećuju ovaj forum.
Krenuti ću iskreno od samog početka.
Ljubav prema sjemenu i biljkama imam od malena, njima se cijeli svoj život bavim kao hobijem.
Nažalost, kao i velika većina prije tri godine ostao sam bez posla i počeo sam se komercijalnije baviti uzgojem sadnica i prodajom sjemena.Nakon tri godine posvećenosti poslu naravno da se kolekcija proširila i posao počeo ići.
Nikada do danas nisam imao pritužbe da sam nekoga prevario niti da sam prevarant jer svoj posao obavljam prije svega s ljubavlju i shvaćam da će se on moći razvijati jedino ako kao i do sada bude pošteno odrađivan.
No, da skratim, Njuškalo je oglasnik koji ne traži objavu imena i prezimena jer kada se na isti prijavljuje potrebno je obavezno dostaviti prije svega sve svoje podatke pa i OIB .
Mislim da nije potrebno da moje ime i prezime bude u oglasu javno istaknuto jer to nitko niti nema, niti za isto u nadimku postoji prostor.
ALI, PRI SVAKOJ ISPORUCI MOJIH SADNICA ILI SJEMENA NA ISTOJ BUDE UPISANO MOJE IME , PREZIME,ADRESA,GRAD TE POŠTANSKI BROJ , PA NE VIDIM PO ČEMU JE MOJ IDENTITET UPITAN MOJIM KUPCIMA.
Moje ime je Leon ******** i dolazim iz Osijeka (uredio moderator) .
Što se tiče narudžbe palmi koje spominjete, morate znati da je moj uzgoj ograničen i da nemam stotine i tisuće sadnica za prodaju , a nakon što su navedene palme bile rasprodane, pošteno je oglas i povučen kao rasprodan. Da napomenem palme koje spominjete, bilo je svega nekoliko uzgojenih sadnica. Da sam sam prevarant vjerovatno bih kako je i rečeno prodao drva ili ciglu.
Naravno da se dogodi ljudska pogreška jer je posla puno , ali svaki kupac koji je poslao eventualnu pritužbu , pa čak i preko ljeta kada se zbog pošte i isporuke sadnica osušila ili oštetila dobio je po svojoj želji ili povrat uplaćenog novca (i svoje plaćene poštarine) koja je moj dupli teret (15,50+15,50kn) ili novu sadnicu.
Jer ovo što radim je moj posao i od njega pošteno preživljavam.
Moja zamisao je bila da narudžbe budu online kao i kod velike većine prodavača, ja nemam sam vremena javljati se na telefon, voditi ljude po svome dvorištu, odgovarati na mailove , nositi pakete na poštu i sve to održavati "živim".
Nadam se da sam Vam maknuo sve upitnike iz glave i slobodno mi se možete javiti za bilo kakva pitanja na e-mail aderesu
koja je nastala kada sam silom prilika prije tri godine počeo prodavati domaće džemove svoje bake, te nisam mislio da je potrebno mijenjati nadimke kada sam počeo prodavati sjeme i sadnice.
Što se mojih cijena tiče , ja sve uzgajam sam i cijene su više nego korektne kao i kod drugih prodavača na oglasniku"
Želim Vam srdačan pozdrav,
Leon