Autor Tema: Naručivanje palmi i sjemenki sa interneta  (Posjeta: 175718 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
  • Spol: Muški
Odg: Naručivanje palmi i sjemenki sa interneta
« Odgovori #420 u: Veljače 16, 2014, 21:17:43 poslijepodne »
Čekaj, zar si ti od njih naručio hystrixe?
Da sa njuškala!?

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #421 u: Veljače 16, 2014, 21:20:14 poslijepodne »
Čudi me da su tebi poslali hystrixe a Branimiru su prvo napisali da će mu ih poslati a onda su odustali od slanja i poslali mu mail da ih više nemaju. Možeš li slikati te hystrixe?
USDA zone: 7a

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
« Odgovori #422 u: Veljače 16, 2014, 21:23:27 poslijepodne »
Čudi me da su tebi poslali hystrixe a Branimiru su prvo napisali da će mu ih poslati a onda su odustali od slanja i poslali mu mail da ih više nemaju. Možeš li slikati te hystrixe?
Ja sam ih naručio u 7.2. a slikat ču ih sutra.

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #423 u: Veljače 17, 2014, 17:25:54 poslijepodne »
Palmice male sa 1-2 lista i takvi mali ali več imaju oblik lepeze.
Icupi, da li si slikao te hystrixe? Sumnjivo mi je što tako mali već imaju lepezaste listove, to nije odlika hystrixa.

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
« Odgovori #424 u: Veljače 17, 2014, 18:22:01 poslijepodne »
Evo to su palmice(hystrix) :misli:
« Zadnja izmjena: Veljače 17, 2014, 18:31:54 poslijepodne od icupi21 »

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #425 u: Veljače 17, 2014, 18:25:55 poslijepodne »
Lice na hystrixe.
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
« Odgovori #426 u: Veljače 17, 2014, 18:28:07 poslijepodne »
Lice na hystrixe.
Meni drago,a i ako nisu bar sam dobio neke palme,a ne ciglu :rofl:
« Zadnja izmjena: Veljače 17, 2014, 18:28:46 poslijepodne od icupi21 »

Offline dida

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #427 u: Veljače 17, 2014, 18:47:40 poslijepodne »
Pojma nemam, list da, na dodir bi trebao biti tvrd ko' karton, veći imaju i poneku bodljicu pri dnu.

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #428 u: Veljače 17, 2014, 19:11:02 poslijepodne »
Kao sto je dida napisao listovi su tvrdji na dodir od T. fortuneia.Ostrija slika bi pomogla.Icupi je imao klijance vlastitih T.fortuneia pa bi lako mogao skuziti eventualne razlike.Meni na ovim slikama ipak vise lice na T. fortuneie  :icon_neutral:
edit: mozda i grijesim, izgled moze biti takav ako su uzgajani u plastenicima.Moji su gajeni na suncanoj poziciji i izgledali su drugacije.Detaljnija-ostrija slika bi vise rekla.
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #429 u: Veljače 17, 2014, 20:25:33 poslijepodne »
I meni nekako najviše sliče na fortunei. A i čudno mi je da im je cijena bila prilično niska s obzirom na to da se sjeme hystrixa ne može nabaviti nigdje u Hrvatskoj već se mora uvoziti izvana, jer, koliko je meni poznato, u Hrvatskoj nema nijedan odrasli primjerak koji daje sjeme. Dakle, nabavka sjemena nije zanemariv trošak, jer se sjeme na raznim sajtovima prodaje po relativno visokim cijenama. Tome treba dodati i činjenicu da je i poštarina dosta skupa, što još više podiže cijenu proizvodnje. Kada se zbroje svi troškovi, mislim da bi proizvodnja hystrixa iz sjemena i prodaja dvogodišnjih primjeraka po cijeni od 25 kn po komadu bila prilično neisplativa.

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
« Odgovori #430 u: Veljače 17, 2014, 20:33:21 poslijepodne »
Ne znam ,ali sam uočio da su presađeni u posudice,i da su im listovi odrezani ,valjda da se bolje prime,slikat ču sutra iz bližeg,pa če biti jasnija slika :thumb_up:
« Zadnja izmjena: Veljače 17, 2014, 20:33:45 poslijepodne od icupi21 »

Offline leonos

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #431 u: Veljače 17, 2014, 20:42:54 poslijepodne »
Pozdrav svima prije svega i hvala što ste me odobrili na Vaš forum.
Budući da je nastala polemika o meni kao prevarantu , moji kupci su me obavijestili o postu na forumu svet biljaka koji je objavio Vaš član, pod naslovom "Prijevare na oglasniku" , slobodan sam napraviti copy paste odgovora dotičnom sa navedenog foruma.

Nisam znao za ovaj predivni forum pun vrlo korisnih informacija i eto, na tužan način sam saznao za nešto lijepo i nadam se da ću ubuduće moći naći korisne savjete iz ovog područja i isto tako podijeliti svoje stavove.

No prije svega evo moga više nego iskrenoga odgovora na prozvano:
"Poštovani gospodine "Palmofan",

nakon brojnih e-mailova mojih kupaca slobodan sam Vam se ovim putem obratiti jer sam link primio od kupca koji posjećuju ovaj forum.
Krenuti ću iskreno od samog početka.

Ljubav prema sjemenu i biljkama imam od malena, njima se cijeli svoj život bavim kao hobijem.
Nažalost, kao i velika većina prije tri godine ostao sam bez posla i počeo sam se komercijalnije baviti uzgojem sadnica i prodajom sjemena.Nakon tri godine posvećenosti poslu naravno da se kolekcija proširila i posao počeo ići.
Nikada do danas nisam imao pritužbe da sam nekoga prevario niti da sam prevarant jer svoj posao obavljam prije svega s ljubavlju i shvaćam da će se on moći razvijati jedino ako kao i do sada bude pošteno odrađivan.

No, da skratim, Njuškalo je oglasnik koji ne traži objavu imena i prezimena jer kada se na isti prijavljuje potrebno je obavezno dostaviti prije svega sve svoje podatke pa i OIB .

Mislim da nije potrebno da moje ime i prezime bude u oglasu javno istaknuto jer to nitko niti nema, niti za isto u nadimku postoji prostor.

ALI, PRI SVAKOJ ISPORUCI MOJIH SADNICA ILI SJEMENA NA ISTOJ BUDE UPISANO MOJE IME , PREZIME,ADRESA,GRAD TE POŠTANSKI BROJ , PA NE VIDIM PO ČEMU JE MOJ IDENTITET UPITAN MOJIM KUPCIMA.

Moje ime je Leon ******** i dolazim iz Osijeka (uredio moderator) .

Što se tiče narudžbe palmi koje spominjete, morate znati da je moj uzgoj ograničen i da nemam stotine i tisuće sadnica za prodaju , a nakon što su navedene palme bile rasprodane, pošteno je oglas i povučen kao rasprodan. Da napomenem palme koje spominjete, bilo je svega nekoliko uzgojenih sadnica. Da sam sam prevarant vjerovatno bih kako je i rečeno prodao drva ili ciglu.

Naravno da se dogodi ljudska pogreška jer je posla puno , ali svaki kupac koji je poslao eventualnu pritužbu , pa čak i preko ljeta kada se zbog pošte i isporuke sadnica osušila ili oštetila dobio je po svojoj želji ili povrat uplaćenog novca (i svoje plaćene poštarine) koja je moj dupli teret (15,50+15,50kn) ili novu sadnicu.
Jer ovo što radim je moj posao i od njega pošteno preživljavam.

Moja zamisao je bila da narudžbe budu online kao i kod velike većine prodavača, ja nemam sam vremena javljati se na telefon, voditi ljude po svome dvorištu, odgovarati na mailove , nositi pakete na poštu i sve to održavati "živim".

Nadam se da sam Vam maknuo sve upitnike iz glave i slobodno mi se možete javiti za bilo kakva pitanja na e-mail aderesu
koja je nastala kada sam silom prilika prije tri godine počeo prodavati domaće džemove svoje bake, te nisam mislio da je potrebno mijenjati nadimke kada sam počeo prodavati sjeme i sadnice.

Što se mojih cijena tiče , ja sve uzgajam sam i cijene su više nego korektne kao i kod drugih prodavača na oglasniku"

Želim Vam srdačan pozdrav,
Leon
« Zadnja izmjena: Svibnja 20, 2015, 18:26:51 poslijepodne od Xenon »

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #432 u: Veljače 17, 2014, 20:51:16 poslijepodne »
Ispričavam Vam se ako sam Vas uvrijedio, nije mi bila namjera vrijeđati nekoga tko pošteno radi svoj posao. Moram priznati da mi je bilo sumnjiva niska cijena po kojoj ste prodavali hystrixe, jer sam malo gledao kako se vani kreću cijene palmi i sjemena i cijena od 25 kn po sadnici mi je izgledala kao znanstvena fantastika. Nažalost, svjedoci smo da su danas sve učestalije prijevare putem interneta, i sam sam imao takve slučajeve među poznanicima, pa sam, što bi rekli, počeo i "puhati na hladno". Još jednom Vam se ispričavam. Kad ste već tu na forumu molim Vas da napišete odakle ste nabavljali sjeme hystrixa i da li ćete ga možda nabavljati u budućnosti?

Offline leonos

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #433 u: Veljače 17, 2014, 21:00:24 poslijepodne »
Sve shvaćam i sve je ok , nemojte se Vi ljutiti što sam Vas ovako prozvao , jednostavno ovo mi se prvi i nadam se posljednji puta dogodilo.

Sjeme palmi i nekih egzotičnih biljaka većinom nabavljam od kolege koji je na brodu (radi kao časnik) zbog naših ogromnih poštarina, a on to ......preveze  jer su kod nas jako velike carine pa su zbog toga cijene mojih sadnica i sjemena možda pristupačnije ((ali su zapravo za svoju veličine realne))
Evo ovih dana sam nabavio sjeme Butia capitata , Sabal minor i Brahea armata..... i jedva čekam da ih posadim :)

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #434 u: Veljače 17, 2014, 21:02:43 poslijepodne »
Zahvaljujemo leonosu na javljanju i rjesavanju nekih nedoumica koje su se javile.Kao sto je palmofan napisao, u zadnje vrijeme se dogadja puno prevara i ljudi su sumnjicavi te to ne treba shvatiti osobno.Forum je upravo tu da omoguci komunikaciju izmedju ljudi koji dijele slicne interese na korist svih.
'Mediteran kakav je nekad bio'