Autor Tema: Moj vrt-Kaštel Kambelovac  (Posjeta: 82316 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Savar

• Jubaea
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Moj vrt-Kaštel Kambelovac
« Odgovori #630 u: Ožujka 02, 2015, 11:10:40 prijepodne »
Super fotke Akaranus  :thumb_up:

Offline Treehugger

• Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #631 u: Ožujka 02, 2015, 11:32:45 prijepodne »
Kak su slaaaatkeeeeeeeeeeeeeeee!!!  :0648:  Narocito ona sa cvijetom na glavi!!!!  :sun: Koje su to?
Pain heals. Chicks dig scars. Glory... lasts forever.

Offline akaranus

• Global Moderator
    • Mediterranean gardens and nature
« Odgovori #632 u: Ožujka 02, 2015, 13:01:58 poslijepodne »
hehe sa cvijetom je blavor, a ostale su, crvenkrpica, kravosas, zmajur, šara poljarica, šilac i na kraju poskok, ali bude tu još vrsta

Offline Đontra Volta

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #633 u: Ožujka 02, 2015, 18:49:37 poslijepodne »
A čoviče, još mi je nekako čudna bila ova zadnja zmija sa ti prednjim zubićima..kad stvarno čovik drži poskoka...nije se s tim zajebavat... :icon_sad:

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #634 u: Ožujka 02, 2015, 19:12:36 poslijepodne »
Wow, ove slike sa zmijama su zakon. Nisam znao da i u vrtu imaš nekoliko vrsta zmija, izgleda da si im napravio dobro stanište kad im se sviđa kod tebe. Mjesta za skrivanje im ne nedostaje. :icon_lol:

Mala napomena: blavor nije zmija nego beznogi gušter, to se lijepo vidi po ušnim otvorima i kapcima na očima, koje zmije nemaju.
USDA zone: 7a

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #635 u: Ožujka 02, 2015, 19:22:10 poslijepodne »
Đontra volta ima sam dosta susreta sa poskokom i prošlo mi ih je dovoljno kroz ruke i u pravu si ne valja se zafrkavat, jednog prijatelja mi je kroz "zafrkanciju" uvatia jednim zubom..posljedice ugriza mogu bit užasne...
Davore ipk je moj vrt na obroncima kozjaka sa tu i tamo pokojom kućom, naravno da svašta može povremeno zalutat, i u pravu si za blavora, vidi se i po glavi samo nisam tia ulazit dublje u priču, a blavora zna bit i po 5-6 istovremeno u vrtu....
« Zadnja izmjena: Ožujka 02, 2015, 19:23:09 poslijepodne od akaranus »

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #637 u: Ožujka 02, 2015, 20:32:39 poslijepodne »
da ih je bilo pustit duže zajedno donili bi i kakvog zmaja  :wink:
ža je meni onog zeca šta ti je leža u plasteniku da ga nismo uvatili i spremili sa kakvin njokima  :mrgreen:
« Zadnja izmjena: Ožujka 02, 2015, 20:37:20 poslijepodne od akaranus »

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #638 u: Ožujka 02, 2015, 22:19:04 poslijepodne »
Slike su motivirajuce.Evo ga proljece  :sun: Sto se tice boje kuce to je stvar osobnog ukusa kao i mnogo sto drugo.Mislim da ce sunce napraviti svoje i da ce biti svjetlija za nijansu kroz godinu dvije.Ovako nikome nece trebati navigacija do tebe, vidi te se s magistrale  :thumb_up:
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #639 u: Ožujka 03, 2015, 08:35:29 prijepodne »
naravno da se o ukusima ne raspravlja  :thumb_up: boja je rezultat višegodišnjeg gledanja raznih ambijenata i kuća i nekako uvijek oko zapne na ovim toplim bojama u kombinaciji sa biljkama, malo pogledajte meksičke tipske ambijente sa žestokim narančastim, bordo ili žutim bojama, daje takvu jednu toplinu a sa bojom skoro pa da ti ne treba cvijeće dovoljno je samo zalenilo. Bijela mi je postala nekako sterilna i možda paše u ambijentima kao santorini i slično. Kad već kuća nije u kakvom lipom kamenu sa bijelom fugom kao dalmatinski stil, onda sam otiša tamo priko oceana sa stilom :)...henoh ja se iskreno nadam da se za par godina od bilja više ništa neće vidit :)
« Zadnja izmjena: Ožujka 03, 2015, 08:36:58 prijepodne od akaranus »

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #640 u: Ožujka 03, 2015, 13:22:28 poslijepodne »
Akaranus. Nisi ti otisao preko oceana, to su Mediteranske boje i pristup kojem sam ja sklon. Meksikanci su taj obicaj boja donjeli doseljavanjem iz Spanjolske i s Mediterana.
Evo ti primjer Mediteranske palete boja

Ja sam upravo u odabiru boje fasade za kucu na Dugom otoku i ove su mi boje predivne za taj ambijent i uz zelenilo biljaka i plavetnilo neba i mora  :thumb_up:
Kao sto ti rekoh daje toplinu kad vec ne mogu imati kucu od kamena s cime se potpuno slazem.  :thumb_up:
Prema vlastitom iskustvu ta ce ti boja 1 do 2 tona posvijetliti kako i Henoh kaze i dobice jedan malo zagasitiji ton.
Kad sam ja u dnevnom boravku stavio kombinaciju bijelih i zumanjak zutih zidova, svi koji su vidjeli prije useljenja rekli su mi da nismo zena i normalni da ce mo poluditi  :mrgreen: medjutim kasnije kada se uselilo kad je boja "sjela" to igleda nevjerojatno ugodno i toplo. Mislim da ljudi imaju neke blokade i ne bas hrabrasti otrgnit se od nekih sablona. No svatko ima pravo na svoje misljenje.

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #641 u: Ožujka 03, 2015, 17:53:11 poslijepodne »
Hm, više mi odgovaraju pastelne boje.

Ali vrt se diže, do kraja sezone trebati će ti mačeta za proboj do kuće  :mrgreen:

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #642 u: Ožujka 03, 2015, 21:35:58 poslijepodne »
Kad sam ja u dnevnom boravku stavio kombinaciju bijelih i zumanjak zutih zidova, svi koji su vidjeli prije useljenja rekli su mi da nismo zena i normalni da ce mo poluditi  :mrgreen: medjutim kasnije kada se uselilo kad je boja "sjela" to igleda nevjerojatno ugodno i toplo. Mislim da ljudi imaju neke blokade i ne bas hrabrasti otrgnit se od nekih sablona. No svatko ima pravo na svoje misljenje.
:thumb_up:
mislim da je puno tih blokada ljudima redom u glavi
veruda amo se nadat  :wink:
« Zadnja izmjena: Ožujka 03, 2015, 21:36:37 poslijepodne od akaranus »

Offline filifero

• Brahea
  • *
« Odgovori #643 u: Ožujka 05, 2015, 19:50:37 poslijepodne »
Krasno majstore, kao i uvijek. Zanimljivo za staru mimozu, i ja sam cuo da imaju rok trajanja. Mislis da se jednostavno osuse?
P.S. i meni je boja fasade malo previse...meksicka ;) nemoj se ljutit ;)
Preferiram svakako boje zemlje i zelene nijanse (masline i pistacije). Vidio sam krasne kucice u tima bojama na otoku Favignana.

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #644 u: Ožujka 06, 2015, 08:31:11 prijepodne »
mislim da se iscrpe zbog nekog razloga, obilne cvatnje ili već i možda uz pravovremene loše vremenske uvjete počnu sa degradacijom koja nastupa brzo..
Preferiram svakako boje zemlje i zelene nijanse (masline i pistacije). Vidio sam krasne kucice u tima bojama na otoku Favignana.
:thumb_up: