Autor Tema: Prijedlozi, pitanja, komentari...  (Posjeta: 35252 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
  • Spol: Muški
Odg: Prijedlozi, pitanja, komentari...
« Odgovori #120 u: Prosinca 17, 2011, 20:02:12 poslijepodne »
Vladimiro, donekle si u pravu, ja ako imam viska nekog semena saljem besplatno, cak i kada mogu za isto da trazim novac, ali ja se biljkama bavim iz ljubavi a ne profesionalno, tako da me ne kosta nista da posaljem neko seme, posebno ako se radi o retkim vrstama ili kultivarima (npr. turkmenska dactylifera) jer ja sam ne mogu da gajim 30 palmi, a ako podelim seme po forumu i drugi clanovi ce imati priliku da gaje tu neku vrstu.

Ipak, ne mozemo od svih clanova ocekivati takav pristup, posebno sto mozda nekim clanovima prodaja semena ili sadnica predstavlja bitan izvor prihoda, ili pak misle da bi trebalo da imaju neku vrstu nadoknade sto su nabavili neke retke vrste ili gajili biljku godinama. Cak i ako za nesto platimo, opet smo na dobitku jer dobijamo biljku koja nam treba, a koju je nemoguce naci u cvecarama i garden centrima. Iz tog razloga se ne slazem da treba zabraniti prodaju biljaka, naravno pod uslovom da se postuju pravilima propisani uslovi.
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
« Odgovori #121 u: Prosinca 17, 2011, 20:51:23 poslijepodne »
Vladimiro, donekle si u pravu, ja ako imam viska nekog semena saljem besplatno, cak i kada mogu za isto da trazim novac, ali ja se biljkama bavim iz ljubavi a ne profesionalno, tako da me ne kosta nista da posaljem neko seme, posebno ako se radi o retkim vrstama ili kultivarima (npr. turkmenska dactylifera) jer ja sam ne mogu da gajim 30 palmi, a ako podelim seme po forumu i drugi clanovi ce imati priliku da gaje tu neku vrstu.

Ipak, ne mozemo od svih clanova ocekivati takav pristup, posebno sto mozda nekim clanovima prodaja semena ili sadnica predstavlja bitan izvor prihoda, ili pak misle da bi trebalo da imaju neku vrstu nadoknade sto su nabavili neke retke vrste ili gajili biljku godinama. Cak i ako za nesto platimo, opet smo na dobitku jer dobijamo biljku koja nam treba, a koju je nemoguce naci u cvecarama i garden centrima. Iz tog razloga se ne slazem da treba zabraniti prodaju biljaka, naravno pod uslovom da se postuju pravilima propisani uslovi.
Potpuno se slažem sa tobom Xenon,meni stvarno ne smeta prodaja...ja sam odlučio da ja ne prodajem ništa jer se tako bolje osećam a hvala bogu ne mislim da je moje mišljenje jedino ispravno i da tako treba da bude.Tvoji argumenti su sasvim ispravni :thumb_up:

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #122 u: Prosinca 17, 2011, 22:22:03 poslijepodne »
Ja bih napisao koju reč o oglasniku.
Svi smo mi ili bar neki od nas sa foruma imali šta da ponudimo bilo u razmeni ili prodaji.Ja lično iz ljubavi prema butiama isto sam imao viška pa sam prodavao jedno vreme.
Shvatio sam da previše poštujem ljude sa ovog foruma kao i sam forum koji ima iskrenu dušu i verujem da su ovde 99% istinski ljubitelji palmi i egzoda,zato mi je postalo neprijatno da bilo šta prodajem kao i verujem većini ludi,i iskreno učestvujem ovde samo iz ljubavi prema biljkama i atmosferi koja ima dušu....zato bih predložio, ako želimo svi koji smo članovi,da forum zadrži ono što ima u sebi,da izbacimo opciju prodaje, već samo razmene biljaka.To mislim iz više razloga ali evo jedan:svako ko ima imalo obraza uvek će se zapitati ako nešto proda dali je kupac iskreno zadovoljan!?,samom tom činjenicom može doći do neke vrste nelagode ili ljutnje između članova a čim materijalno postane dominantno,sam forum gubi "dušu".
Isto tako primetio sam da se neki registruju samo da bi nešto prodali i jednostavno,bilo prodali ili ne,samo "ispare" i nikad više se ne pojave...
Ovo je ukratko moje viđenje stvari što se tiče same prodaje na forumu i predložio bih administratorima da razmisle dali gubimo dušu foruma sa opcijom prodaje,mišljenja sam da za prodaju postoje drugi sajtovi koji služe isključivo za takve stvari.
Ovo je samo moj predlog i ne smatram da sam ja apsolutno u pravu nii da treba uvažiti moje mišljenje ali ja sam napisao onako kako mislim da je ispravno odnosno kako osećam.

U potpunosti se slažem s tobom, komercijalizacija ovog foruma nam zbilja ne treba. Ako se ovako nastavi, ovaj forum bi se mogao pretvoriti u tržnicu gdje će nam svakakvi likovi prodavati sjemenke i palme sumnjive kvalitete, a to će degradirati ovaj forum i njegovu prvobitnu namjenu.
USDA zone: 7a

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #123 u: Prosinca 18, 2011, 00:34:11 prijepodne »
potpuno se slazem sa vama sto se tice prodaje na forumu razmena uredu izmedju clanova sto kaze xenon sta ce mi 50 istih palmi ja sam semena koja imam slao besplatno ko god mi se javio xenon mi je dva puta poslao seme turkmenistanske datulje jer su mi prvi put pokrali u posti trava i Treehugger kad god imaju sta viska mi posalju a ja drugima treba raditi na popularizaciji sadjenja palmi i ne na komercijali.
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Sedum

• Brahea
  • *
    • Wiki-Flora Jadrana
« Odgovori #124 u: Prosinca 18, 2011, 03:50:50 prijepodne »
U mojih pola stoljeća bavljenja raznim egzotima, još ih nikada dosad nisam prodavao - a niti bacao u smeće (osim ako posve uginu). Viškove sam većinom razmjenjivao za nove vrste i povećavao zbirku, ili ako nije bilo zainteresiranih za razmjenu onda sam ih poklanjao drugim kolekcionarima ili bar susjedima.

Ako ih nitko nije htio a bili su mi preveliki, jednostavno sam ih presadio u neki klimatski prikladan javni park većinom na Jadranu, gdje su se pretežno održali i dosad se razrasli (manje su ih potom uništili). Istina je da neki praktičari to smatraju promašenim i beskorisnim, ali nisam mogao drugačije (iako mi odnedavna u penziji nebi škodilo to prodavati, ali sad je zato i malo prekasno). 
Wiki-FLORA JADRANA (primorsko i otočno bilje, sukulenti i južni egzoti):  http://wwtrade.org/Hrvatski/index.php/WikiFlora_Jadrana

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #125 u: Prosinca 18, 2011, 22:57:49 poslijepodne »
slazem se sa svim recenim, a i nije losa ideja. Posebno za nas ''kontinentalce'' koji nemamo nista dole, a rado bi da nam biljcice prezive i da se razrastu u prave bestije pa prepustiti u prave ruke. Onda je moguce jedino  neka vrste razmjene za vrste koje mogu rasti i ovdje kod nas (sto je jako malo, al bolje i to nego nista) ....
Nista, ja javljam kada ce mi nesto btii preveeliko, pa trampa moze poceti  :lol:

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #126 u: Siječnja 29, 2012, 22:26:09 poslijepodne »
Ova greška mi se non-stop javlja, isto tako, sada sam otvorio temu 'Lovran 2012.g' i ne mogu postati slike uopće  :thumb_down:
Drugi članovi, imate li i vi problema?
Ovo mi se javlja
8: Undefined index: poster_time
Datoteka: /home/islandvi/public_html/palmapedia.com/Sources/Post.php
Linija: 1635Greška u bazi podataka: MySQL server has gone away
Datoteka: /home/islandvi/public_html/palmapedia.com/Sources/Load.php
Linija: 2026
Carpe diem

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #127 u: Siječnja 29, 2012, 22:56:45 poslijepodne »
To ti se desi kad pokusas da stavis previse slika u jedan post. Slobodno stavi 2-3 slike po postu. :thumb_up:
milka

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #128 u: Siječnja 29, 2012, 23:01:42 poslijepodne »
 :zbunjen: Sada sam pokušao staviti samo jednu sliku, opet ne želi...
I,da, pokušao sam sa manjim slikama, svejedno ne radi  :zbunjen:
Carpe diem

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #129 u: Siječnja 29, 2012, 23:03:40 poslijepodne »
:zbunjen: Sada sam pokušao staviti samo jednu sliku, opet ne želi...
I,da, pokušao sam sa manjim slikama, svejedno ne radi  :zbunjen:
sta koristis za postavljanje slika.evo probaj ovo http://www.dodaj.rs/index.php
« Zadnja izmjena: Siječnja 29, 2012, 23:06:46 poslijepodne od SCALAR »
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #130 u: Siječnja 30, 2012, 16:46:42 poslijepodne »
Ja se izvinjavam aliasu sto sam slucajno izbriso temu Lovran 2012. Slike su bile prevelike i htio sam ih smanjiti na manju rezoluciju, ali sam nekako izbrisao temu...

Ispricavam se.

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #131 u: Siječnja 30, 2012, 16:49:25 poslijepodne »
Ma događa se  :icon_lol:  :cool:
Nema veze Veruda, smanjit ću rezoluciju, pa pokušati to nekako srediti  :thumb_up:
Da stvar bude bolja, osim što mi je internet spor i nije htjelo postati, imageshack je pravio budalu od mene  :icon_lol:
Carpe diem

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #132 u: Veljače 13, 2012, 21:51:25 poslijepodne »
Zanima me da li je na forum dozvoljeno stavljati linkove za download e-knjiga, znam stranicu sa koje se može skinuti enciklopedija o drveću sa poglavljem o palmama.
USDA zone: 7a

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #133 u: Veljače 14, 2012, 09:02:43 prijepodne »
Samo ako je knjiga starija od 50 godina ili je autor umro pre vise od 25 godina ili je knjiga izdata pod GPL licencom.
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #134 u: Veljače 14, 2012, 15:32:47 poslijepodne »
da, bolje se ne zezati s time...