palmofil
Brahea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #45 : Siječanj 05, 2009, 00:46:45 » |
|
Sacekaj palmark da otopli pa da se taj led s nje otopi, tada ces tek vidjeti ostecenja ako ih u opce bude, a ovako dok je zaledito ne mos nis procjeniti... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Zexland
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #46 : Siječanj 05, 2009, 15:27:56 » |
|
Palmark super ti je Passiflora!  Bas je lepa zelena 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
http://www.zizstudio.comUSDA zone for Zexland: 7b/8a --------------------------------- Aps. minimum in last 25 years: -18c Aps. maximum in last 25 years: +47c
|
|
|
Zexland
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #47 : Ožujak 15, 2009, 23:07:00 » |
|
Ljudi ! Prezivela mi je passiflora ! Smrzla je skoro do zemlje, ali samo do onog dela gde je bila zasticena, sklonio sam u subotu piljevinu i lisce, kada imam sta da vidim - u podnozju se sve zeleni ! Bas sam hepi ! A vec sam je zamalo otpisao 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 15, 2009, 23:08:42 Zexland »
|
Evidentirano
|
http://www.zizstudio.comUSDA zone for Zexland: 7b/8a --------------------------------- Aps. minimum in last 25 years: -18c Aps. maximum in last 25 years: +47c
|
|
|
__ivica
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #48 : Listopad 26, 2009, 11:37:40 » |
|
Imam samo jednu vrstu nažalost, u zemlju posađena proljeće 2007. Passiflora caerulea [Isusova Kruna, Blue Passion], slikano 2008-06-14:   Koja je to zvijer, imam razne penjačice, ali ništa ne raste tako brzo kao ona, posebno u periodu od 8. mjeseca do mraza. Područje obližnje vinove loze, kiwia, P. Trifoliate - sve je htjela preuzeti. Ova zima (2008/9) srezala ju je do zemlje (stablo pri zemlji bilo je deblje od mog palca), na proljeće su počele nicati gomile njih i nisu prestale nicati sve do nedavno. Razdijelio sam na desetke sadnica, 10-ak sam preselio uz ogradu, desetke sam i počupao, svakih 10-ak dana morao sam prošetati škare i obrezivati. Sada mi je jasno zašto nju treba tretirati kao bambus - ograničiti joj područje korijena. Tada će i više vremena/snage potrošiti na cvjetanje, a manje na širenje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dalmatiansoap
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #49 : Studeni 04, 2009, 17:26:23 » |
|
Narode, došlo mi je danas sjeme par vrsta Passiflora (Edulis, Caeruela, Fredrics,....). Ima li ikakvih posebnih tipova za germinaciju? Nešto šta bi posebno trebalo znati? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Dundo
ex. HolyHero
Phoenix
Spol: 
|
 |
« Odgovor #50 : Studeni 04, 2009, 17:51:45 » |
|
Koliko one žive? Ja sam nešto čito da odapnu nakon par godina pa sam odusto od sadnje. Ako itko zna precizirat bio bi zahvalan :)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dalmatiansoap
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #51 : Prosinac 06, 2009, 18:05:23 » |
|
Narode, došlo mi je danas sjeme par vrsta Passiflora (Edulis, Caeruela, Fredrics,....). Ima li ikakvih posebnih tipova za germinaciju? Nešto šta bi posebno trebalo znati?  Nakon 10 dana na klijanju, pošla je za sada samo Caerulea. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mladenka
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #52 : Prosinac 15, 2009, 19:48:08 » |
|
 Evo jedna mini pasiflora.Cvijet je žutozeleni neugledan a plodić je veličine 1 cm dijametar
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #53 : Prosinac 15, 2009, 20:22:11 » |
|
Zanimljiva pasiflora, dakle nije caeruela...Kako podnosi zime kod tebe?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mladenka
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #54 : Prosinac 15, 2009, 21:47:52 » |
|
Ja sam imala staklenik pa sam to sve spremala preko zime.Nije beš nešto posebno osim što je maušna. Grana se do metra
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
damir
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #55 : Veljača 26, 2010, 13:09:36 » |
|
dal na pasiflori raste plod zvan "marakuja"? nekako me sve tamo vuce. hehehe. mara kuja 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
živjelo globalno "zatopljenje"
šta oči vide, ruke sade ;)
|
|
|
dalmatiansoap
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #56 : Veljača 26, 2010, 13:24:29 » |
|
Je, s time da sve passiflore baš i nedaju plodove 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
palmofan
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #57 : Veljača 26, 2010, 18:20:30 » |
|
Plod naziva maracuja se komercijalno dobiva od vrste Passiflora edulis. Dakle, ta vrsta daje najkvalitetnije plodove.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
USDA zone: 7a
|
|
|
damir
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #58 : Veljača 27, 2010, 10:10:12 » |
|
a da li bi neka vrsta kod nas na kontinentu mogla uspjevat? i da daje plod, jestivi. sad sam se sjetio da ovaj jedan covjek od kojeg sam kupio kivije da je imao u dvoristu neku passifloru i da je bilo na njoj par plodova zute boje jajastog oblika. bio je povelik grm pa mislim da ne smrzava po zimi. a ima i super mikroklimu u dvoristu,pa mozda zbog toga?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
živjelo globalno "zatopljenje"
šta oči vide, ruke sade ;)
|
|
|