Autor Tema: Trachycarpus wagnerianus  (Posjeta: 88930 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Yonex

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Trachycarpus wagnerianus
« Odgovori #60 u: Travnja 05, 2011, 06:35:58 prijepodne »
Ako ces ga jos drzati u saksiji kod tebe nemoj mu seci listove dok se skroz ne osuse, kod trachy-ja listovi mogu cudno da se povrate mozda ne u ovom slucaju, ali vredi probati.Plus, palma ce iskoristiti te listove da iz njih jos malo crpi hranu za razvoj novih i tek kada se skroz osuse seci.Ako se odlucis za sadnju treba ih seci, navodno ce palma doziveti manji sok i brze ce se primiti.Srecno...!  :thumb_up:
milka

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
« Odgovori #61 u: Travnja 05, 2011, 17:33:55 poslijepodne »
Vidio sam da si ga kupio tj.bio sam u rasadniku i mislim da sam vidio listove orezane ispod jednog drveta pitao sam ih jel imaju takvu palmu ,kad ono palma otišla ,a ja se sjeto i tko bi bio taj koji ju je kupio možda Vedrane ti.. :icon_question: :icon_question: :icon_question: :icon_mrhappy:

Offline Vedran

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #62 u: Travnja 05, 2011, 17:36:24 poslijepodne »
Evo stigao Trachy  :mrgreen: Ukoliko se ipak odlučim ostaviti ga još ovu godinu u kalju, molio bih vas za par savjeta, -trebam li ga zasaditi u veći kalj pošto smatram da je ovaj premali za toliku palmu, a nagodinu bi ga svakako zasadio u zemlju? Nadalje na koji položaj ga staviti; sunce/poluhlad- smeta li mu vjetar? Te koliko često ga zalijevati i gnojiti(s čim)? hvala na odgovorima.

Offline Vedran

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #63 u: Travnja 05, 2011, 17:39:32 poslijepodne »
Da ja sam ga uzeo  :mrgreen: Evo polako se popunjava kolekcija: trachy wag., mali fort., pa dva phoenix canar., cikas i tako..uskoro stavim slike. A Wag izgleda OK sad kd su mu srezali one požutjele listove, nadam se da će mu biti dobro kod mene.

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
« Odgovori #64 u: Travnja 05, 2011, 19:09:49 poslijepodne »
Evo stigao Trachy  :mrgreen: Ukoliko se ipak odlučim ostaviti ga još ovu godinu u kalju, molio bih vas za par savjeta, -trebam li ga zasaditi u veći kalj pošto smatram da je ovaj premali za toliku palmu, a nagodinu bi ga svakako zasadio u zemlju? Nadalje na koji položaj ga staviti; sunce/poluhlad- smeta li mu vjetar? Te koliko često ga zalijevati i gnojiti(s čim)? hvala na odgovorima.
Obavezno ga presadi jer su te posude jako male i zemlja je sigurno obrasla u korijenje ,malo ga pognoji i redovito zalijevaj i to je to.. :thumb_up:

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #65 u: Travnja 05, 2011, 19:14:20 poslijepodne »
Ako mu je premala posuda, sto verovatno jeste, presadi ga.Mada si mogao odmah u zemlju ali kako ti volja.Zemlju neku koja nije glinena onako, nego rastresita i malo perlita ako nadjes ili peska kao zamena. Voli trachy suncane pozicije ali ne moras ga bas na onu najgoru gde sunce bije ceo dan, mislim da to ne prija ni jednoj palmi sem ovih pustinjskih pa cak i njima jer je problem sa zalivanjem, zaboravis jednom i vec klone.Ima dosta o gnojenju, uglavnom je vazno: azot(N) u sezoni rasta, kalijum(K) pred zimu... Mikroelementi su dobrodosli i probaj da nadjes djubrivo sa sto manje bakra(Cu)... :thumb_up: Cestitam na novoj palmi. :sun:
milka

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #66 u: Travnja 05, 2011, 23:27:12 poslijepodne »
sve ti je rekao yonex nemam sta dodati samo bih ga ja odmah presadio u zemlju bolje bi se razvijao u zemlji sto da gubis jednu sezonu djabe ako ces ga iduce godine kao sto kazes saditi napolje to su dva presadjivanja do zime bi on dobro napredovao zimus dobra pasivna zastita i nemaime za njega vec je odrastao.
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Vedran

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #67 u: Travnja 06, 2011, 06:43:34 prijepodne »
Sve to stoji, ali mjesto gdje ga planiram zasaditi je trenutno "zauzeto" i bit će još jedno vrijeme zbog radova na kući, tak da u tom grmu leži zec  :icon_lol:
Presadio bih ga u mix kupovne zemlje za cvijeće, obične vrtne i pijeska dakle? I jel OK ako bacim malo KAN-a na površinu kalja ili radije neko tekuće gnojivo ili folijarno?

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #68 u: Travnja 06, 2011, 07:39:48 prijepodne »
Izbjegavaj KAN, bolje neko blaže tekuće gnojivo. KAN može biti prejak
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #69 u: Travnja 06, 2011, 09:54:55 prijepodne »
onda ga presadi u vecu posudu i nemoj ga u pocetku kljukati mnogo sa vestakom

Offline Vedran

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #70 u: Travnja 06, 2011, 11:02:14 prijepodne »
Dogovoreno! :mrgreen: Znači ovaj mix zemlje mu odgovara: zemlja za cvijeće, obična vrtna i malo pijeska? planiram ga staviti u prilično velik kalj-gotovo cijela građevinska kolica zemlje stane, tak da će imati uvjete kao u pravoj zemlji.

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #71 u: Travnja 06, 2011, 12:54:39 poslijepodne »
Dogovoreno! :mrgreen: Znači ovaj mix zemlje mu odgovara: zemlja za cvijeće, obična vrtna i malo pijeska?

dobar mix  :thumb_up:

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #72 u: Travnja 06, 2011, 15:45:36 poslijepodne »
samo tako vedrane to je to

Offline Vedran

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #73 u: Travnja 07, 2011, 06:49:58 prijepodne »

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #74 u: Travnja 07, 2011, 07:18:55 prijepodne »
odlicno vedrane dobro si to presadio ima dobre zile nema zime za njega bice to mrcina od trahija samo ga zimus nemoj drzati u toplom nego hladnom tako da ga pripremas za napolje.