Prije svega hvala na dobrodošlici i na odgovoru!I ako se ne vidi na slici ovoj,al palma je imala dosta suhi grana,jedna se vidi,ta mala u lijevom uglu slike skroz na dnu,a bilo ih je još takvi.....U sledeći par dana sve je više propadala,pa sam joj odsjekla te suhe grane...I večeras,nisam više mogla da je gledam kako se pati,izvadim je iz saksije,i prvo pomislim tijesno joj jer je korijen "pojeo" svu zemlju i ispunio saksiju,jako lagano sam je izvadila.....Ali kad sam pročapkala malo po toj zemlji,imala sam šta vidjeti,prvo neka brza"baja",slično stonogi je iskočila iz te zemlje oko korijena,pa i 2 gliste

,grozotaaa....Onda sam vidjela gomilu,kao neki jaja,prvo sam pomislila da je to perlit,al vraga,to kad malo pritisneš puca pa sam predpostavila da su to neka jajasca,jer iz njih je curila tecnost pri pucanju.. Ja sam očistila korijen od zemlje,polako i pazljivo,primjetila sam da tih baja i jaja ima samo u donjem dijelu zemlje,imam osjećaj da je ova palma rasla u nekoj maloj saksiji pa je ovih dana presadjena u vecu,jer tako izgleda kad sam je izvadila ai zemlja oko korijenja i na dnu nije ista,i upravo u tom odnjem sloju zemlje bilo je svega ovoga :ahh:Znači gornji dio palme je bio uspunio gornji dio saksije,donji dio saksije je imao samo tu zemlju,al bez korijena...Ja sam oprala korijen,oprala i dezinfikovala saksiju,staru zemlju iznijela na ovaj mraz Sarajevski(po kazni),i ponovo vratila palmu sa novom zemljom..E sad nek nam je Bog na pomoći i meni i njoj.....Nekako sumnjam da će da se oporavi,posebno poslije svih ovih tretmana večeras...