Evo da nam ne bude dosadano i sve samo lijepo povest cu malenu diskusiju,

nisam jos nikada pisala o tome, ali evo dosao je trenutak....nadam se da necete stovrit sliku "sadiste"
ali eksperimentirala sam bas sa Dactyima, Trahyiima zadnjih godina i Canariensisima, do zla boga!
Svasta se pise po svim forumima, svasta pisu prodavaci palma i kaktusa, nisam sadistiscki nastrojena,
samo sam nekad dugo na putu, ili zaboravim od guzve na poslu na palme pa su me zanimale njihove reakcije...na previse vode, malo vode,
snijeg, led,...velike posude, male posude, stavljala sam 3 godine staru bas Dacty, raslu u dobrim uslovima, 4 godine u mrak, i zalijevanje 2 puta godisnje.
Cisto me zanimalo kako ce reagirati.

Tako da sam mucila njih jedno pedestak, neke su jos zive, i bolje ne vidjet kako izgledaju, neke su se oprostile s ovog svijeta, ali nijedna stara 6 godina, i u najmanjoj
casi plasticnoj od 0,5 dcl ne izgleda tako.
Nije nista osobno, da me ne biste krivo shvatili, ova Dactyi po mome, nije bila u nikakvim losim uvijetima, imala je i sunca, ili svijetla i vode, mozda je bila u maloj posudi koja je
bila ispunjena korijenjem, ali sve one i onda dalje rastu sporije, s masu gustih listova, koji nekada izadu i paralelno, ali raste dalje.
Evo jedan od najodvratnijih eksperimenata, Canariensis 6 mjeseci u potpunom mraku, i bez kapi vode,bez zemlje, polegnut u jednoj plastici, zemlje ima samo toliko koliko je ostalo kada
je izvucen i posude, ono izmedu korijenja u sredini, stavljen na direktno sunce, bez zemlje, i ne dobiva ni kapi vode, nego samo onoliko koliko ga kisa smoci, i opet lagano raste izbacio je
3 nova koplja krati su ali se guraju van!
Stavit cu sliku jos danas ako stignem!