Autor Tema: dwarf cavendish  (Posjeta: 61275 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Borcanin

• Phoenix
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: dwarf cavendish
« Odgovori #45 u: Studenoga 30, 2010, 14:56:14 poslijepodne »
Drzim je na sobnoj temperaturi.To je nekih 23-24 stepena.Zalivam je jednom nedeljno.A za prihranjivanje,moze li i sad ili na prolece?

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #47 u: Ožujka 01, 2011, 19:50:58 poslijepodne »
Sad se dvojim da li da kupim sjeme muse cavendish i to 5 komada..znam da je to malo i šansa da prokliju sve 5 je 1 : 100 000..ima li koji savjet ?? hvala.
Carpe diem

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #48 u: Ožujka 01, 2011, 20:19:50 poslijepodne »
Ima po temama o klijanju banana, zavisi od kvaliteta semena, a i od prodavca zavisi.Obavezno uradi plutajuci test i posej samo one koje potonu u sterilan supstrat na 30C i ocekuj klijanje za oko mesec... :sun:
milka

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
« Odgovori #49 u: Ožujka 01, 2011, 22:38:41 poslijepodne »
Sad se dvojim da li da kupim sjeme muse cavendish i to 5 komada..znam da je to malo i šansa da prokliju sve 5 je 1 : 100 000..ima li koji savjet ?? hvala.
Šta god da odlučiš, jedno je sigurno, a to je da nećeš dobiti sjeme Muse Cavendish iz jednostavnoga razloga jer je Cavendish triploidni AAA kultivar koji ne sadrži sjeme :)

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #50 u: Ožujka 01, 2011, 22:53:33 poslijepodne »
Šta god da odlučiš, jedno je sigurno, a to je da nećeš dobiti sjeme Muse Cavendish iz jednostavnoga razloga jer je Cavendish triploidni AAA kultivar koji ne sadrži sjeme :)
Hvala puno,da nisam naručio  :icon_twisted:
Eto, ima i toga,nije rijetkost da na se internetu prodaju nepostojeće sjemenke.Vjerojatno bi dobio kamenčiće.Još jednom hvala Dalmatin  :thumb_up:
Carpe diem

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
« Odgovori #51 u: Ožujka 01, 2011, 22:58:55 poslijepodne »
Nebi baš dobio kamenčiće ali vjerovatno nešto tipa nekakve Acuminate staro par godina.

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #52 u: Ožujka 02, 2011, 16:19:33 poslijepodne »
Zbog niza okolnosti sam ove zime ostao bez južnog prozora. To je najviše osjetio moj dwarf cavendish (ili možda super dwarf).
Izgleda da mu nikakav tip mirovanja ne odgovara. Bio je na mjestu gdje nema svijetla ali je relativno toplo a dao sam mu i vode.
Izdanak se u tim jadnim uvjetima nekako izvukao ali njegova matićna banana ne. Posušila se a mislim da ju je i neka pljesanj načela.
Odrezao sam taj ostatak debla velike pri dnu i premazao otopinom varikine. Izgleda da podnosi samo konstantno dobre uvjete.
Možda velika nakon zahvata ipak krene?

« Zadnja izmjena: Ožujka 02, 2011, 16:20:58 poslijepodne od branimir »

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #53 u: Ožujka 02, 2011, 16:42:10 poslijepodne »
U svakom slucaju nisi izgubio celu bananu, imas mladicu. :mrgreen: Ko zna, mozda i krene velika, mada mislim da su sanse male ali da ne malerisem... :wink:
milka

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #54 u: Ožujka 03, 2011, 09:21:24 prijepodne »
Slično, ali ne tako drastično je i kod mene. Matična banana je kao iscrpljena i listovi relativno brzo propadaju, a izdanak je za sad u redu. Budući da nemam mjesta na južnoj strani gdje su mi neke druge stvari banana se nalazi u prostoriji sa sjeverne strane i s manje svjetla. Zbog nedostatka svjetla propale su mi u zimskim sobnim uvjetima Musa sikkimensis i Musa formosana. Uvjeti s manje svjetla ne smetaju Musi dajiao.
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #55 u: Travnja 19, 2011, 21:32:07 poslijepodne »
da li je to banana, koja vrlo sporo raste u visinu, ili ipak postoji mogucnost, da npr do kraja sezone bude pristojne velicine?
i ako netko moze reci, jer npr ja imam mjesta na juznom prozoru (zimi) sto je blizu radijatora, da lib i to bio kod nje - ili mozda ipak + hvala  :misli:

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #56 u: Travnja 20, 2011, 19:03:09 poslijepodne »
Ne raste ona tako brzo u kuci, tako da nije problem da je drzis ali bi joj smetao radijator jer joj treba vlazan vazduh, ni jednoj biljci nije lepo kod radijatora gde je ko u pustinji, sem mozda sukulentima. :wink:
milka

Offline Borcanin

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #57 u: Svibnja 15, 2011, 20:53:24 poslijepodne »
Kada iznosite vase banane?Ova moja jos u kuci,a listove tera li tera :icon_mrhappy:

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #58 u: Svibnja 15, 2011, 21:17:35 poslijepodne »
pa sto je ne iznes napolje nema vise opasnosti za bananu trazi obilje svetlosti i toplote
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Borcanin

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #59 u: Svibnja 15, 2011, 21:26:47 poslijepodne »
vazi.za pocetak cu u hladovinu.a posle sam mislio da je lagano navikavam na sunce