Autor Tema: dwarf cavendish  (Posjeta: 61175 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline issac

• Brahea
  • *
  • Spol: Muški
Odg: dwarf cavendish
« Odgovori #105 u: Prosinca 09, 2011, 19:12:24 poslijepodne »
Koja nova banana? Ovo je musa cavendish koju sam nedavno kupio...

mozda sam te pomijesao onda s nekime, ucinilo mi se da stalno nabavljas nove dwarf  :lol:
ces stavljat njih van u vrt preko ljeta?

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #106 u: Prosinca 09, 2011, 19:18:09 poslijepodne »
Dobro ti se učinilo, imam 4 cavendishija- od toga jednu tropicanu /truli tiny/ i još na proljeće nabaljam dosta banana.
Issac, u proljeće u vrt ide: musa velutina, musa basjoo, musa tiger, musella lasiocarpa, dwarf cavendish, musa ice cream blue java, dwarf cavendish ( sve ) ako proklije musa ornata, ensete ventricosum je jedna u konobi, i još planiram nabaviti ensete glaucum, siam ruby i sikkimensis  :thumb_up:
Carpe diem

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #107 u: Prosinca 09, 2011, 19:23:12 poslijepodne »
opaaa, bit ce tu stvarno svega  :thumb_up: super,  (javi kad ces imati visak sikimensisa) banane su super za te godisnje 'egzibicije'' jer u kratko vrijeme dobivas totalno ''tropski ugodaj''

Offline bukezi

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #108 u: Prosinca 10, 2011, 11:25:04 prijepodne »
evo moje bananice ne znam koja je vrsta nabavio sam je pre par meseci bila je u ocajno stanju sto se moze videti po listovima...kod mene je izbacila 2 lista i treci izlazi interesuje me koja je vrsta i da li mogu da odvojim ove mlade banane koje izlaze oko velike da joj ne crpe snagu za rast...

USDA Hardiness Zones 7a/7b
AHS heat zone 7

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #109 u: Prosinca 10, 2011, 16:08:42 poslijepodne »
moj savjet je da ju za sad ostavis kako je, nista ne moras dirati, nije bas da ju toliko ''iscrpljuje'' a sve radnje o presadivanju ostavi za proljece (sigurnije je) jer se maticna biljka jos oporavlja.
Po svemu sudeci najvjerovatnije je dwarf cavendish, bez obz sto trenutno ima cisto zelene listove. Ps: dobar je to komad banane, do proljeca ce bit prava mrcina  :thumb_up:

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #110 u: Prosinca 10, 2011, 16:59:25 poslijepodne »
Mislim da to nije dwarf cavendish, zbog male pigmentacije lista (cavendish ima crvene prugice/točkice po listu.) Ili se varam, možda gubi boju zbog manjka svjetlosti i uvjeta... Može bit da se radi o nekom varijetetu cavendisha dobivene tissue cultur-om  :misli:
Izdanke zaboravi dok ne porastu, ovako mali nemaju šanse za opstanak, a osim toga, vjerojatno ti neće svi preživjeti, neki će preuzeti rast i onda krenuti.
 :thumb_up:
Carpe diem

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #111 u: Prosinca 11, 2011, 10:58:52 prijepodne »
ne znam, o kojoj bi se ovdje sa sigurnoscu vrsti radilo. Ali kod mojih cavendisha, ovi novi listovi su potpuno zeleni, bez ijedne tockice/crtice, dok svi stariji listovi su satirani, sto ima vjerovatno veze jer su bili rasli/otvorili kada je bilo dosta sunca odnosno rasli su u vanjskim uvjetima. A u vezi ovih izdanaka, moguce je i da svi 4 prezive, (meni su tako prezivjeli svi pelceri, samo sto se maticna biljka osusila) dakle nije sve tak crno, samo ih treba izvuc do proljeca, tad ce sve bit lakse  :thumb_up:

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #112 u: Prosinca 19, 2011, 14:27:56 poslijepodne »
Pridošlica  :thumb_up:
Carpe diem

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #113 u: Prosinca 20, 2011, 19:45:43 poslijepodne »
List ima 50 centimetara!
Carpe diem

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #114 u: Prosinca 22, 2011, 17:46:46 poslijepodne »
Moju u vrtu led spržio,i jednu manju u plasteniku,i babisiana je spržena,ali vjerujem da će se dio debla spasiti.Dalmatiansoap,jeli tvoje počešljala bura?
bvb

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #115 u: Prosinca 22, 2011, 21:43:43 poslijepodne »
List ima 50 centimetara!

dobra je, ali kod banana nekako vise ostavljam ''nade'' za ljeto tj kad su vani (zimi mi je vazno da prezive) mada mi u sobi trenutno vlada potpuna ''bujna vegetacija'' sve divlja i raste pa tako i sve banane (osim neke vrste dwarfa) kojima sam ostavio listove, i do neki dan eneset koja je tkd ''osisana'' osim prvog lista, jer se sva pocela pigati jer su listovi bili jako teski a deblo ''slabije'' jer pretpostavljam jer nije ono pravo vrijeme rasta... Na ljeto ce bit i veci listovi alias  samo tutni u dobar gnoj  :thumb_up:

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #116 u: Prosinca 22, 2011, 22:00:38 poslijepodne »
 :sretan: Nisam ni ulagao previse nade u njezin zimski rast, iako mogu reci da ova u hodniku tjera listove, a na ljeto nije. Ma banane su prelijepe biljke, ali Boze dragi, osjetljive su !
Carpe diem

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #117 u: Prosinca 22, 2011, 22:11:01 poslijepodne »
:sretan: Nisam ni ulagao previse nade u njezin zimski rast, iako mogu reci da ova u hodniku tjera listove, a na ljeto nije. Ma banane su prelijepe biljke, ali Boze dragi, osjetljive su !

ma meni su one mraaaak zato sto im mozes ''raditi'' gotovo sve, a uvijek (vecinom) prezive  :lol:
ali interesantno ih je gledati kako se formiraju listovi, kao iz rozete, al super je s njima sto u stvarno kratkom vremenskom roku, u vrtu dobis pravi tropski ugodaj... predobre su  :sretan:

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #118 u: Siječnja 28, 2012, 21:02:45 poslijepodne »
Ako se netko sjeća ovoga, evo osmrtnice  :icon_anger:

Carpe diem

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #119 u: Siječnja 28, 2012, 22:11:28 poslijepodne »
a joj hočeli preživjeti ta  banana jer i kod mene isti slučaj mislim kod mene nije bilo leda nego je donešena iz slovenije i počela da se suši listovi čak i onaj u sredini koji je bio mlad skroz sad se ojim da joj neče šta naškodit to i da ugine   :misli: