Autor Tema: Ananas - Pineapple  (Posjeta: 53976 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Ananas - Pineapple
« Odgovori #120 u: Ožujka 04, 2012, 11:26:03 prijepodne »
U jednoj knjizi o fiziologiji biljaka sam pročitao da plin eten potiče ananas na cvjetanje, pa to može biti korisan podatak za one koji žele dobiti plod na svome ananasu. Plodovi jabuke izlučuju plin eten, pa je dovoljno staviti nekoliko jabuka pokraj tegle sa ananasom i sve skupa poklopiti staklenim zvonom ili nečim sličnim.
USDA zone: 7a

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #121 u: Ožujka 04, 2012, 11:35:33 prijepodne »
Bila je Treehugg napisala, ali ponavljanje je majka znanja  :icon_joy:
Sve što sam naučio o ananasu je od Praxxusa : http://www.youtube.com/watch?v=Y1klxRnjZOI
U onaj otvor gdje krenu listovi staviš komad jabuke koji počne truliti i onda staviš vrećicu da nema zraka (?).
Carpe diem

Offline matzie

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #122 u: Ožujka 14, 2012, 00:13:09 prijepodne »
Kakav genijalac! Hvala na pouci, do kraja nedelje ću sigurno isprobati! Do sada sam samo jednom pokušala, nije uspjelo, ovaj način ima mnogo više smisla i logike.

Offline matzie

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #123 u: Ožujka 18, 2012, 09:12:55 prijepodne »
Posadila sam ananas na Praxxusov način. Ono korijenje na dnu lišća nije bilo baš tako razvijeno ali to se pri kupovini voćke ne može znati. Vidjećemo da li će uspjeti :sretan:

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #124 u: Ožujka 18, 2012, 09:26:22 prijepodne »
Ni ne treba biti. Ono korijenje koje vidiš uopće nije važno i ne znam zašto je to istaknuo na videu. Korijenje izlazi sa strane, iz mesa se počinju nazirati nakon 3-4 tjedna.
Carpe diem

Offline matzie

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #125 u: Ožujka 26, 2012, 07:48:51 prijepodne »
Krenem ja jutros da štrickam ono smeđe lišće na posađenom ananasu i par listova mi se jednostavno odvoji od onog središnjeg dijela, "stabla". Nije bilo trulo pri dnu, samo je ispalo. Je li to neki problem? Kada treba da iznesem taj ananas na sunce?

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #126 u: Ožujka 26, 2012, 13:11:35 poslijepodne »
Je li taj ananas već u zemlji ili si ga tek stavila na ožiljavanje? Tako i treba biti ako je tek na ožiljavanju, sredina istruli i nakon nekog vremena potjera iz nje. Iznesi u prošarani hlad, nemoj da ga ovakvo sunce prži cijeli dan.
Carpe diem

Offline matzie

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #127 u: Ožujka 26, 2012, 21:44:55 poslijepodne »
U zemlji je, u saksiji. Meni sve djeluje normalno, smeđe je bilo ono što i treba biti, to sam posjeckala, ali ovo lišće što je ispalo mi je početnička enigma. Nema šta - ako ne uspije, ješćemo novi ananas :sretan:

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #128 u: Ožujka 26, 2012, 21:48:28 poslijepodne »
Uf, to se ponekad desi kad smrzne ananas u hladnjaci. Kupio sam 2 puta svez ananas ove godine i oba puta im je ispala sredina, a onih korencica kao na praxxusovom klipu nema.
milka

Offline matzie

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #129 u: Ožujka 27, 2012, 07:30:56 prijepodne »
Moji raniji pokušaji su svi propali, kad sam sadila sa mesnatim tj.voćkastim dijelom. Zato mi je ovo zaličilo na instant uspjeh, pa vidjećemo. Ne može se znati šta je voćka prošla dok nije stigla do nas, sigurno je jedino da nije juče ubrana :wink:

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #130 u: Ožujka 27, 2012, 07:55:57 prijepodne »
Svi ti ananasi prođu frižider,izgledaju krasno kad dođu na police,lišće izgleda odlično,pup u sredini zdrav,za par dana sve propadne.Sve to južno voće prskaju s nečim da sačuva svježi izgled dok je u hladnjači,to se vidi odnosno može se nanjušiti.Ja sam par puta našao korjenčiće na deblu i nije to bila nikakva velika prednost za ožiljavanje..Neznam dali je netko veće spominjao,ali ananas se može ožiliti i tako da ga stavimo u vodu,ali temperatura vode nebi smjela biti ispod 20 °.
bvb

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #131 u: Ožujka 27, 2012, 12:28:42 poslijepodne »
Ja sam par puta našao korjenčiće na deblu i nije to bila nikakva velika prednost za ožiljavanje.

Ono korijenje koje vidiš uopće nije važno

Točno to trava, ja sam više od deset puta ožiljavao i svaki put kad bi pustio žile bih shvatio da te sporedne žilice zapravo istrunu, a iz onog mesa pusti nove korijene koji obično nakon trećeg tjedna počnu nadirati kroz meso  :thumb_up:
Carpe diem

Offline ALAPAS

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #132 u: Studenoga 25, 2012, 22:38:08 poslijepodne »
Zdravím pěstitele ananasů a nejen ananasů ale i ostatních  rostlin.Je to hezké PALMAPEDIA.com.
Pěstuji ananasy už 20 let a mám velmi dobré výsledky.

Píši česky snad trochu rozumíte já také trochu rozumím.Jedna fotečka, slike stará asi 14 dnů.
Tak se mějte hezky a pošlu zase nějaké fotky.Zatím nashle.
ALAPAS

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #133 u: Studenoga 25, 2012, 23:14:58 poslijepodne »
Welcome ALAPAS! :icon_wave: Most of us here are bad at czech, but we can say a word or two in english so you can join us. :mrgreen: You have amazing pineapples, how old are they and how you make them all bloom?
milka

Offline ALAPAS

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #134 u: Studenoga 27, 2012, 19:44:28 poslijepodne »
Hello growers of pineapples and pineapples and other plants.It is pretty PALMAPEDIA.com.
I grow pineapples for 20 years and I got very good results.I am writing a little language you understand me a little I understand.
One picture with your old slike, around 14 days.So keep nice and I'll send some pictures again.Bye now.ALAPAS