Pozdrav Porat,
na poljima gdje su jako mlade bile posadene tek prosle godine, stradalo je par komada, ostalo je krenulo.
U vrtu pored kuce u masliniku, od neznam vise, stalno nesto premjestamo, ima ih oko 30-tak, stradala je samo jedna, konacno stanje, i jednoj je nastradalo jedno 20 cm glavnih grana, slomljene su bile,
moguce da ih je susjed slomio da vidi jeli su zive, jer u blizini nema nece vec s cega bi na nju pao snijeg.
Tako da je u vrtu smrzla definitivno jedna petogodisnja, za koju nazalost vise ni neznam koje je sorte, mislim da je cak leccino, ali sada veliko ALI, mislim da je vec bila namucena stalnim preseljavanjem,
proslo ljeto smo je 3 puta vadili, i presadivali, tako da ju je to vrijeme nakraju "dotuklo".
U Medulinu, se smrzlo najvise mladih nasada, ustvari zaledile su se grane, na najvise nasada se sada vec krenulo oporavljati.
Medulin ima strasno dobru mikro klimu, evo velika je razlika npr. Medulina prema Savicenti di Diver ima masline.
@mimoza je definitivno otisla u vjecna lovista, imala je i 5 m, bila je gusta i rascvijetala se od tezine snijega, koji se na njoj zaledio, tako su stradali i canariensisi, ona dva najveca,
imali su puno lisne masne, koja je bila gusta, i drzala snijeg, koji se zaledio, osteceni su jako, sve sam listove bila skinula, sada su kao ananas

ali bila sam dole prosli tjedna,
i krenuli su makar i sa stetom na vrhu koplja ali KRENULI jesu...vidjet cemo sto ce biti dalje. Ovog proljeca im vode ne fali

bacila sam im gnojivo od florina 15-15-15 i ostaje im da se sami bore!