0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Henoh i Scalar, super su vam hystrixi. Baš me zanima zašto Henohovi dobivaju te točkice po listovima, da možda vlaga nije kriva za to? Scararovi nemaju tih problema, pretpostavljam da je i njima cijelu zimu zemlja suha kao barut.
Pozdrav svima!Mene zanima dali se može ubrzati rast Rhapidophyllum palme dodavanjem zgorjelog stajskog džubriva na površini i ukopavanjem u zemlju tog džubriva
i medom i kavjarom da ga hranis neces nista postici on nezuri nigde takva je palma ha.ha
Potpuno se slažem. Ja sam moje prvih nekoliko godina držao u velikim posudama u najkvalitetnijem tresetnom supstratu sa dodatkom gline i vulkanske lave i uz redovnu prihranu preskupim Osmocote gnojivom. I onda sam ih prebacio u običnu baštensku zemlju na stalno mesto i čak mi se čini da su ubrzali sa rastom kad su izbačeni u vrt.Bukvalno, kvalitet zemlje i gnojenje nije imalo nikakvog primetnog efekta. No, kako su stariji kao da rastu sve brže. Izgleda da Rhapidophyllum ubrzava rast sa godinama i to je dobra strana ove palme.