Pozdrav prijatelji palmoljupci... :) Posle kratkog nejavljanja, eto mene opet, ali u novoj (izazovnijoj) geografskoj lokaciji... Naime, poceo sam doktorat u centralnom delu americke drzave Ilinois. Gledajuci ovdasnju klimu, minimume, i anegdotalne podatke prijatelja iz okoline, naucio sam da cenim moj Beograd i okolinu mnogo vise nego pre - ovde su stvari ultra-mega-giga kontinentalne... :)
No, egzota ipak ima, iako pripadamo bogami zoni 5.... Doduse saksijski, ali evo primera ispred biblioteke mog univerziteta:

A evo i jedne i na mom tremu (dve nedelje ovde, a vec kupio palmu, zna see).. u pitanju je Ravenea Rivularis, cena $6.99, verovali ili ne.. nisam mogao dve da ponesem u autobus, inace bih vise kupio... zasad uziva na tremu, a presadio sam je u saksiju u kojoj stoji na slici...

Moje pitanje je, posto imam prazno dvoriste zaklonjeno od vetra - postoji li ista sto bi imalo smisla pokusati u ovoj zoni? Rhapidophylum hystrix? Neki kazu da bi Sabali bolje prosli? Da li da o Trachyju samo sanjam?