Nisam baš siguran da su ove moje Opuntia tuna. 
Gledam slike na internetu, izgledaju mi preminijaturne te, a ''listovi'' ( mesnati članci ) im nisu toliko izduženi.
Napravio sam bolje slike. Znači ovo su sve novoposađene grane jako starog i ogromnog kaktusa ( koji se jako razgranao ).
Više od trećine članka svakoga je u zemlji.
Najveći problem kod ove srodničke grupe "O. ficus-indica" je taj što se na Mediteranu ove 3 opuntije čim rastu u blizini lako križaju i međusobno oprašuju, pa kroz uzastopne generacije nastaju hibridnih rojevi višestrukih hibrida tipa
O. tuna X O. ficus-indica X O. barbarica gdje spadaju i ovi s Vaše slike. Najzanimljiviji je slučaj tzv. "tipske" O. ficus-indica, za koju se dugo sve donedavna smatralo da izvorno potječe negdje iz srednje Amerike - ali je i do dandanas pobliže nepoznato odakle? Američki stručnjaci to već cijelo stoljeće pokušavaju odgonetnuti i naći je divlju u izvornoj domovini,- ali sve dosad uzalud: Isto i u samoj Americi je
O. ficus-indica samo novija tj. tek naknadno podivljala.
Konačno su početkom ovoga 21. stoljeća zaključili da niti ne postoji izvorno-prirodna, nego je i poznati tip O. ficus-indica zapravo stariji umjetni hibrid
(O.tuna X O.barbarica), koji je nastao negdje na jugu Eurazije još krajem srednjeg vijeka tj. prije Kolumba: Dokazi (uz ostalo) su prastari opisi i crteži posve slični kao
O. ficus-indica iz Maroka, Dubrovnika, Indije i Kine,- što je podjednako kao mnogi tipski američki korovi koji su u Evropi poznati već prije Kolumba i vjerojatno povezani s još ranijim plovidbama Kineza i zapadnih Evropljana preko tih oceana do Amerike u srednjem vijeku.