2 mjeseca imam gore navedenu palmu i fakat ju obozavam; istina je da palma ne mrda niti je ista naraslo od dana kad sam je kupila.....Zalijevala sam ju OBILATO 1 x tjedno kisnicom destiliranom ili odstajalom vodom iz pipe, kako kad. Dohranjivala sam je 1 x u 2 tjedna. Citajuci forume shvatih da joj ne treba ne znam kakvo obilato zalijevanje. E da, i prskala sam je destil.vodom al ne puno i to svaki dan- bojala sam se pauka. Zadnjih par dana je ne prskam vise.
Obzirom da u zadnjih 10 dana malo malo pa par listova zutih (ili cijelu granu) odsjecem zabrinula sam se

Pocela sma brijat da joj smeta grijanje i propuh jer je stajala kod ulaznih vrata u uredu (ulazna vrata vode van a ne u neki hodnik i sl.).
Odsjekla sam sve sto je uvenulu a danas sam je premjestila na puno mirnije mjesto u uredu daleko od radijatora i propuha; Frendica mi veli da ne trebam toliko strepiti nad biljkom i da je normalno da koji list uvene ali bojim se da kako je krenulo da ce sva uginuti

Danas sam malo zlicom prckala po zemlji u kojoj je zasadjena da vidim je li mozda prevelika kolicina vlage kriva za uvelo lisce ali zemlja je ok, vlazna je al nista strasno, vise je vlazno-suha. Frendica (cija palma ludilo napreduje kao i vecina djungle u njenom stanu) veli da nema pauka i sl.kukaca i da se opustim al ipak brinem...
Sta krivo radim? Pliz help ne bih da mi ugine jer jednu sam vec ubila al ne ja nego pauci , doduse prodovacica je rekla da je bolesna al sam ju svejedno kupila za sitno love misleci da cu je spasiti - naravno da nisam. I nisam ju bacila iako su joj svi listovi odsjeceni i iako iz zemlje suhe stabljike bez imalo zivota vire van ja cekam i nadam se cudu :)
Hvala unaprijed na pomoci

-kovrcavi listovi za koje vec vidim da cu ih 100% morat odrezat za koji dan :

- mladi list koji ne mrda :

- sfrkani list