Veceras kod mene teska havarija

.... Pre nekoliko casova bio je veoma jak nalet vetra. Ne pamtim kad je poslednji put tako jak nalet bio, pogotovo ne u ovo doba.... I sto je najgore sve se odigralo u sat dva, i odjednom zatisje.
Robusta je nastradala, vetar je iscupao kompletan plastenik, i tako je on na kraju zavrsio preko robuste, ona ga je drzala da se ne izvrne. Sve vreme bio sam napolju, vetar me je sibao, kao i ledena kisa, dok sam pokusavao da se izborim sa plastenikom i palmom... Ma kao u filmu, haos. Tako sam bio besan na sebe i na kompletnu situaciju, sto nisam bolje pricvrstio plastenik, ali opet kada sam sumirao da sam cak i utiplovao plastenik velikim srafovima (ipak samo sa dve strane posto samo tu ima beton), nisam mogao da verujem sta me je snaslo. Pretpostavljam da su se vrata otvorila usled jakog vetra, a posto je velika povrsina plastenika, kada je prodro vetar u njega, stvorio se takav efekat, kao kod padobrana, pa je sve iscupao kompletno.
Palma je koliko sam uspeo videti polomljena na pola, nadam se da je stablo ostalo celo i bar deo koplja, alii jos ne znam posto ima nekoliko slojeva agrila preko nje. Jos jedan veliki problem je to sto je taj ceo agril sad toliko mokar nakon ledene kise, i dok sam uspeo najlonom koliko toliko da je uvijem (jer je plastenik bukvalno odleteo i nisam ga vratio), komletno se natopilo sve vodom... A nocas minus...Plus listove nisam ni uspeo da dohvatim i opsezno je umotam u najlon, pa se brinem da se ne zaledi.
Izvinjavam se na malo duzem postu, ali morao sam....