Hi, ma Palmark,
sigurnih 10-15 godina pridruzujem se Piviju mozes ga imat u vrt i lako se ga da zastiti, nije to toliko tesko kao sto se misli.
Vidi njihove listove se jako lijepo da sakuputi, vezati jednom elasticnom sirokom gumom ili oni extenzerima za auto, neznam kako se
kaze na nasi ali ono kad nesto vozis na autu gore pa onim gumama stegnes da ne odleti.
Negdje na pocetku sam pisala o tome, da imam jedan omiljeni lokal, koji ima dvoriste puno ogromnih palmi, starih i 20 godina-30 godina,
isto su u drvenihm posudama ili kao ogromnim bacvama, i sada na zimu oni ih tako vezu i staplerom odvezu u neku stalu.
I ja imam ovdje jedan u posudi, i sasvim lijepo raste, a zimi ga stavim na onu dasku s kotacima i vezem za transport i isfuram u hodnik.
Moji u Medulinu, bili su veliki otprilike kao Verudin, kada su otisli u zemlju, isto su doneseni odavde iz Njemacke, rastu brzo ali cijeli dan
imaju sunca, ove godine su 3 puta izbacili po 3-4 lista a zadnjih 2 godine samo 2 puta.
I da bih ih morala zastiti, ne vidim problema, skale i vezala bih ih, i onda ono 4 stupica, i folija, debelo mulcha oko njega i idemo dalje!!!
Evo cak razmisljam i ja ovdje u vrtu jednog frknut van, pa sta bude bude!!!
Pozdrav