Zao mi je Palmark sto se sve tako izdesavalo. Nadam se da ce se uspesno izvuci. Cudi me da je toliko stradala i pored grejanja, ali ne verujem da je grejanje glavni uzrok stradanja. Ja takvu tehniku koristim vec dve sezone, i kanarka je obe zime prosla bez ogrebotine, a i ove i prosle god temperatura je isla iznad -20. Jeste da je tvoja kanarka barem duplo veca, pa je samim tim teze sve uklopiti, ali evo i robusta koja ima sa skupljenim listovima preko 3m kod mene je dobro prosla na strahovitim minusima sa ovim nacinom grejanja. Cak je isterala i dva nova lista, tako da o hladnoci nije bilo ni govora, a i temperatura oko nje je pokazala da je nije dokacio minus, sem na vrhovima listova koje nisam obmotavao. Ona je jos osetljivija od kanarke, a pritom je razlika kod tebe i mene u temperaturi bila oko 10 stepeni u tvoju korist. Mozda je sama konstrukcija prouzrokovala dodatnu stetu, jer je bila tik uz palmu, odnosno koliko znam nije to ni bila prava konstrukcije, vec si palmu samo obmotao direktno. Ne znam, mozemo nagadjati sta je uzrok, ali iz mog nekog iskustva grejanje ne bi ni slucajno trebalo biti problem...
Jos nesto, u vezi fungicida - ne znam koji si koristio, ali vecinu njih ne treba koristiti cesto, preporuka je do 3 puta godisnje tretiranje fungicidom, jer moze da naskodi biljci, pa i da izazove stradanje same biljke. Mozda si i sa tim preterao, no, to je opet pretpostavka, ali obrati paznju na to i konsultuj se sa nekim strucnjakom pre sledeceg tretmana.
Drzim ti palceve i zelim da ponovo zablista punim sjajem u vrtu, pravi je komad i stvarno bi steta bilo da joj se bilo sta lose dogodi.