Pozdrav od novog člana

Kupio sam Phoenix roebelenii prije 2 tjedna i imam problem, zadnja 2 dana sam skužio da su listovi na donjim granama (na nekih 4, 5 grana) počeli tamniti.
Kao da se suše.
Stavit ću fotke na kraju posta.
Čuo sam i čitao da ju treba dobro zaliti, čak možda dvaput tjedno što sam i činio (ponedj. i petkom), ali možda u premaloj količini (oko 3, 4 deci). Onda sam shvatio da obilno stvarno to i znači :p i kad je vrag odnio šalu (odnosno kad sam vidio da se događa ovo tamnjenje listova) početo napajati to s većom količinom vode, kupio sam prskalicu i špricam tu vodenu maglu (odstajala voda) i tako... radim što mogu.
Mislim da joj je mjestou stanu okej, ima oko 15, 16 stupnjeva, pod prozorom je- ima dooosta svjetla- popodne i štogod sunca što se vidi na drugoj fotki.
Napominjem da sam uzeo i tu teglu bijelu (pogledati fotke) koja je na knap s njenom plastičnom kutijom. Je li možda i to problem? Trebalo je uzeti 27cm promjer, a ona je sirota oko 24, 25 kao i plastičnjak, baš je sjelo ono skoro pa tijesno. Nešto ispod vjerujem ima lufta.
Možda da je oslobodim u tanjur za početak dok ne uzmem veću ukrasnu teglu za nju?
Listovi su nepovratno pa pa, režem cijele grane ili?
Vidim na stablu kako je već štogod grana rezano, bar mi se to tako čini.
Čak sam mislio da nabavim ovlaživač zraka za tu prostoriju pa da ga pustim nekoliko sati da radi dnevno blizu palme (jer joj je možda presuhi zrak- iako u toj prostoriji nema radijatora- otvorena je prostorija što se također vidi na drugoj fotki- i grije se u ostalim prostorima- toplo je svakako) ...
Molim savjete i zahvaljujem unaprijed!

Potamnjeli listovi