Ikea, da

Znači trenutni rezime: izvađena je iz te bijele ukrasne (tog vedra) i sad je na tanjuru plastičnom (podlozi, kakogod).
Ženska s tog povelikog odjela cvijeća mi je rekla da ju u godinu dana prebacim u istu teglu (želim li da ostane te veličine) ili u nešto veću želim li da mi još poraste štogod.
Ako ovdje prevlada mišljenje da bih ju što prije trebao presaditi, onda ću to i napraviti idućih nekoliko tjedana. Prije svega ću venecijanerima smanjiti prisutnost sunca u popodnevnim satima (a ovih dana je u ZG zasjalo ko ludo), dobro ću ju zalijevati & prskati 2 puta tjedno- pa ćemo vidjeti.
Pitanja:
1) Presaditi u 4, 5 cm veću teglu da / ne?
2) Rezati grane potamne li još? (ili čak rezati i ovakve- iako mi za sad to ne smeta, ali ozbiljno je potamnilo što se dijelom vidi i na 3. fotki iz mog prvog posta)
3) što mislite o tom ovlaživaču zraka, može li pomoći (pretpostavljam kako ne može odmoći)
Trenutno je palma visine oko metar od zemlje, grane joj se trenutno šire u promjer od oko 1.2 metra, a promjer plastične posude je 24 cm, visina posude također.