Autor Tema: Moj vrt Palmizana  (Posjeta: 16039 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline trava

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Moj vrt Palmizana
« Odgovori #135 u: Listopada 31, 2012, 10:48:22 prijepodne »
A što je ta "kentia"?Parajubaea?Nije valjda Beccariophoneix?
bvb

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #136 u: Listopada 31, 2012, 11:07:16 prijepodne »
Kentia je Howeia forsteriana.
USDA zone: 7a

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #137 u: Listopada 31, 2012, 11:15:07 prijepodne »
Istina, gledajući slike s Malte vidio sam da sam slikao neku tropsku palmu Kentiu, ali to je bio neki stari vrt pa su i nazivi bili zastarjeli  :wink:
Carpe diem

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #138 u: Listopada 31, 2012, 14:14:15 poslijepodne »
Ta palma nije Kentia.

Mislim da je trava upravu, čini mi se da je Beccariophoenix alfredii koji je neslavno propao...

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #139 u: Listopada 31, 2012, 15:01:49 poslijepodne »
Dakle alfredi je slabiji od Archontophoenixa.
Neznam koji je ovo i ne vidi se cjeli ali jasno je da je pozamašan..

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #140 u: Listopada 31, 2012, 18:28:02 poslijepodne »
To je Archontophoenix

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #141 u: Studenoga 01, 2012, 11:11:52 prijepodne »
Da znam samo koji? Mislim da je tu već duže vrijeme i izgleeda da mu je klima ok.

Offline toto

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #142 u: Studenoga 01, 2012, 11:36:18 prijepodne »
To je Beccariophoenix madagascariensis i stradao mi je, i to ne od hladnoce nego od udarca u koplje i gljivica nakon toga. Osjetio je i -3C bez vecih problema. B. alfredi raste bez greske i nema nikakvih problema po zimi, nazalost imam samo jednoga jos uvijek maloga. To je trenutno jedna od tri palme na mojoj listi zelja, ostale dvije su veca Parajubea sukhna i veci Dypsis decipiens ili ambositrae.

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #143 u: Studenoga 01, 2012, 22:16:49 poslijepodne »
Znači,B.alfredi bi mogao i kod mene uz nekakvu zaštitu.Nedavno sam ga skinuo sa liste želja,sad ga vraćam.Toto,vrt ti je fantazija.
bvb

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #144 u: Studenoga 01, 2012, 23:31:12 poslijepodne »
Zadar je ipak hladniji. Ne kažem da netreba pokušati ali ako se ponovi zadnja zima..

Offline daniel108

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #145 u: Listopada 16, 2013, 23:47:56 poslijepodne »
Danas sam pogleda Vrtlaricu na Htv stranici i iznenadio sam se da postoji prilog o Totovom arboretumu na Sv. Klementu. Emisija je od 13.10.2013. Neznam da li je prilog novi ili je već emitiran, ali je super za viditi, iako o palmama ima samo malo. Evo samo za informaciju :wink:
U najgorim se vremenima nalaze najbolje prilike.

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #146 u: Kolovoza 13, 2014, 09:27:23 prijepodne »
Jučer je bio prilog na HRT 1 u emisiji Turistička klasa o vrtu obitelji Meneghello na Palmižani. Prilog još nije dostupan na HRT-ovoj stranici.
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline akaranus

• Global Moderator
    • Mediterranean gardens and nature
« Odgovori #147 u: Kolovoza 13, 2014, 10:16:43 prijepodne »
baš sam bia u subotu kad se snimalo, govorit će Belamarić konzervator, pokušat će kroz emisije i slično da se na botaničkoj razini zaštiti palmižana, najviše vezano za ljetni period kad je puno ljudi u prolazu i kad bi samo jedan čik značio katastrofu....

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
« Odgovori #148 u: Kolovoza 13, 2014, 10:18:50 prijepodne »
stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,stavi koju sliku,

Offline akaranus

• Global Moderator
    • Mediterranean gardens and nature
« Odgovori #149 u: Kolovoza 13, 2014, 10:21:55 prijepodne »
 :rofl:
oću oću doma su mi..vlažno lito se pokazalo na nekim palmama, arhontophoenixi su mu odlični, butiagrusi, brahee edulis, livistone chinensis, i parajubea ide dobro, nešto više nemo ni slikat jer je sve u bušini....