Autor Tema: Palme i ostalo kod vladimira in Bačka  (Posjeta: 11260 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
  • Spol: Muški
Odg: Palme i ostalo kod vladimira in Bačka
« Odgovori #75 u: Ožujka 07, 2012, 20:39:49 poslijepodne »
Umalo da zaboravim na moju ljubimicu gloriosu :icon_lol:
I ona je preživela pakao ali izgleda 99% očuvana,njoj je isto treća zima i nema više frke :mrgreen:

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
« Odgovori #76 u: Ožujka 07, 2012, 20:42:33 poslijepodne »

Ista gloriosa,zasad ima napolju samo ovu yuccu,biće još toga kad malo ojačaju aloifolia i još neke koje su mlade za samački život u prirodi :rofl:

Offline vlax88

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #77 u: Ožujka 08, 2012, 11:11:22 prijepodne »
Dobro izgleda gloriosa  :thumb_up: Moje dve su prosle dosta gore... I na velikoj i na manjoj ostala je mozda trecina zdravih listova, mozda ni toliko... Pretpostavljam da je tu presudio jak mraz, a dugo vremena kod mene nije bilo snega (u celoj zemlji najkasnije je poceo da pada ovde), pa yucce nisu imale tu dodatnu zastitu pri temp. od oko -20...

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
« Odgovori #78 u: Ožujka 08, 2012, 19:54:23 poslijepodne »
Dobro izgleda gloriosa  :thumb_up: Moje dve su prosle dosta gore... I na velikoj i na manjoj ostala je mozda trecina zdravih listova, mozda ni toliko... Pretpostavljam da je tu presudio jak mraz, a dugo vremena kod mene nije bilo snega (u celoj zemlji najkasnije je poceo da pada ovde), pa yucce nisu imale tu dodatnu zastitu pri temp. od oko -20...
Hvala imenjače,dobro je pregurala gloriosa zimu :thumb_up:Verovatno je bila totalno u snegu jer je bilo dosta snega,verovatno je to pomoglo da ovako dobro pregura zimu iako i prethodne 2 sa manje snega je odlično pregurala :thumb_up:
Imam 2 pelcera od ove posađene kod roditelja u dvorištu ovde u gradu,bile su skroz u snegu,danas vidim da im ništa ne fali... ovu yuccu skoro da ni ne pogledam tokom godine,vode dobije jako malo,počupam nekad travu oko nje ali uglavnom sama se brine o sebi.. :wink:
Nadam se da se tvoje oporaviti,i kod ove vrste nisu sve iste,neke bolje podnesu zimu a neke lošije ali ne bi trebalo da skroz stradaju zimi :thumb_up:

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #79 u: Ožujka 16, 2012, 09:53:11 prijepodne »
vladimire, jesi ti reko da ti je se cedar jedan osusio? i kod mene u ulici jedan od oko 5 metara sav suv sad poslje zime. izgleda da je zima sje.. sve. sto se tice juka ovih njima nista. one se sigurno nece smrznuti. mislim na filamentose i gloriose-recurvifolie. da, sto se tice butie one koja ti je isto smrzla, i ona koju sam dobio od tebe propala sad u zadnjih tjedan dana. mora da nije nesto s genetikom ok. kazem to jer se i tebi osusila butia koju si i dogrijavao ako se ne varam. mora da su od istog sjemena. mjenjaj sjeme za iduca klijanja. imam jos jednu od henoha, on dobio iz lovrana. cerifera ok, tjera s rastom.  :thumb_up:
živjelo globalno "zatopljenje"

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
« Odgovori #80 u: Ožujka 17, 2012, 22:37:30 poslijepodne »
vladimire, jesi ti reko da ti je se cedar jedan osusio? i kod mene u ulici jedan od oko 5 metara sav suv sad poslje zime. izgleda da je zima sje.. sve. sto se tice juka ovih njima nista. one se sigurno nece smrznuti. mislim na filamentose i gloriose-recurvifolie. da, sto se tice butie one koja ti je isto smrzla, i ona koju sam dobio od tebe propala sad u zadnjih tjedan dana. mora da nije nesto s genetikom ok. kazem to jer se i tebi osusila butia koju si i dogrijavao ako se ne varam. mora da su od istog sjemena. mjenjaj sjeme za iduca klijanja. imam jos jednu od henoha, on dobio iz lovrana. cerifera ok, tjera s rastom.  :thumb_up:
Cedar je oštećen 2/3 ali mislim da to njemu nije problem,iglice on istera nove a primetio sam da ovde kod mene po gradu veliki cedrovi od nekoliko metara imaju dosta oštećenja,zima je bila žestoka.
Butia posađena na njivi se smrzla i nije od istog nabavljača,moja je kupljena velika u Podgorici u velikom rasadniku a oni uvoze iz Italije,verovatno nije nikad pretrpela mraz pa je prvi bio fatalan :thumb_down:

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #81 u: Ožujka 17, 2012, 22:41:23 poslijepodne »
je si li gledao butiu ima li kakve sanse kako brahea je si li skinuo zastitu
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
« Odgovori #82 u: Ožujka 17, 2012, 22:44:36 poslijepodne »
je si li gledao butiu ima li kakve sanse kako brahea je si li skinuo zastitu
U ponedeljak idem sigurno,danas nisam stigao nažalost iako je predivan topao dan ali nema veze biće i sledeće nedelje,javiću kad odem :thumb_up:

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
« Odgovori #83 u: Ožujka 19, 2012, 19:05:04 poslijepodne »
Danas obišao palme :wink:
Na butiji sam izvršio mali hiruški zahvat,poravnao testerom gornji deo(otprikike 10cm), zatim sam iščačkao ostatke lista odnosno truleži i mogu reći da je veoma malo,baza je baš tvrda,kroz otvor sam par puta ubadao metalnom šipkicom i baza je tvrda ko kamen,ima nade da ponovo oživi,bar po mom skromnom mišljenju...na kraju sipao rastvor fungicida u rupu u samo srce...predviđam oporavak :thumb_up:

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #84 u: Ožujka 19, 2012, 19:08:10 poslijepodne »
Danas obišao palme :wink:
Na butiji sam izvršio mali hiruški zahvat,poravnao testerom gornji deo(otprikike 10cm), zatim sam iščačkao ostatke lista odnosno truleži i mogu reći da je veoma malo,baza je baš tvrda,kroz otvor sam par puta ubadao metalnom šipkicom i baza je tvrda ko kamen,ima nade da ponovo oživi,bar po mom skromnom mišljenju...na kraju sipao rastvor fungicida u rupu u samo srce...predviđam oporavak :thumb_up:

nadajmo se najboljem vlado

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
« Odgovori #85 u: Ožujka 19, 2012, 19:08:40 poslijepodne »
Brahea je naravno u boljem stanju,otvara list,isterala jedno koplje od zadnjeg odlaska pre 2 nedelje.

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
« Odgovori #86 u: Ožujka 19, 2012, 19:11:35 poslijepodne »

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #87 u: Ožujka 19, 2012, 19:11:44 poslijepodne »
Brahea je naravno u boljem stanju,otvara list,isterala jedno koplje od zadnjeg odlaska pre 2 nedelje.

ove bi godine trebala da krene dobro sad je se ukorenila

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
« Odgovori #88 u: Ožujka 19, 2012, 19:14:02 poslijepodne »
Nadam se scalar da će sad poterati konačno,2 godine je dosta za ukortenjivanje,sad joj kreće treća sezona napolju :thumb_up:

Offline vladimiro

• Phoenix
  • *
« Odgovori #89 u: Ožujka 19, 2012, 19:18:52 poslijepodne »

Ovaj jedan list,na ovoj se slici se vidi,je poluspržen,poslužiće dok ne istera nove,onaj drugi je totalno spaljen :thumb_down:
« Zadnja izmjena: Ožujka 19, 2012, 19:21:01 poslijepodne od vladimiro »