Autor Tema: Pomoc  (Posjeta: 7424 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline branimir

• Global Moderator
  • Spol: Muški
Odg: Pomoc
« Odgovori #15 u: Svibnja 06, 2011, 10:48:13 prijepodne »
Dali dobiva vode za vrijeme ljetnih suša?

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #16 u: Svibnja 06, 2011, 10:57:53 prijepodne »
presadi je na direktno sunce otkopaj sire oko nje izvadi je sa busenom da ne povredis zile zemlja neka bude propusna kad su vrucine zalivaj i bice ok .
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #17 u: Svibnja 06, 2011, 12:25:07 poslijepodne »
Čini mi se da nije baš zdrava,ne vidi se dobro ali oko nje izgleda ima puno mahovine,listovi imaju fleke koje su najvjerojatnije od previše vlage,neko gljivično oboljenje.Mogla bi ona i tu ostati ,ali malo oko nje prekopati,možda i promijeniti gornji sloj zemlje,staviti više pijeska,da nije i preduboko posađena?Istina da bi joj i neka druga pozicija bolje odgovarala nego ta sjeverna.
bvb

Offline lalinjo

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Ženski
    • Email
« Odgovori #18 u: Svibnja 06, 2011, 12:53:45 poslijepodne »
Hm...pa mislim da i ne dobiva bas dovoljno vode....a najbolje da ja nju presadim i stavim malo kvalitetnije zemlje pa ce valjda biti bolja...

Offline lalinjo

• Washingtonia
  • *
    • Email
Ovo morate vidjeti
« Odgovori #19 u: Svibnja 06, 2011, 14:36:41 poslijepodne »
Moja misija spasavanja palme uspijesno zavrsena!!! Ovo morate vidjeti  :icon_exclaim: :icon_exclaim:
Moj muz je platio nekom bastovanu prije par godina da sredi vrt i posadi tu palmu. Bastovan voli cugati a cini mi se i nije bas sav svoj....Palmi ne fali ni sunca ni vode nego pogledajte:

Krenula ja kopati malo sire kako ste mi rekli, s namjerom da je prebacim s juzne strane...kako kopam ne mogu da vjerujem svojim ocima....idiot je ubacio komlet kantu s palmom :shocked: :shocked: :shocked: :shocked:

....i nista - otkopala, izvadila iz kante i vratila je u zemlju...malo dodala pijeska pri vrhu - je li ok? Da li da joj sad dodam tekuce gnojivo koje sam kupila?

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #20 u: Svibnja 06, 2011, 14:43:07 poslijepodne »
Auuu, nesreca... :icon_lol: Zato ja nedam nikom svoje biljke. :mrgreen: Ako mislis da je koren ispomeran i ostecen, nemoj gnojiti... Bolje da se privikne malo i da krene sa rastom, tek onda mozes neke blaze rastvore da koristis. Nije sad da u toj zemlji nema nista da ''jede''. :wink: Dobro ce njoj biti... :thumb_up:
milka

Offline lalinjo

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #21 u: Svibnja 06, 2011, 15:07:20 poslijepodne »
Hvala....iskreno se nadam da sam joj pomogla...rijesila joj muke...korijen joj nije dirnut jer sam je sa koplet zemljom iz kante stavila u zemlju. Ok, pricekat cu malo sa gnojenjem.

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #22 u: Svibnja 06, 2011, 18:12:40 poslijepodne »
odlicno si to uradila kolika bi ona dosad bila da je imala gde da raste koja budala sa sve posudom posadio ako joj nisi povredila zile bice ona dobro kao sto yonex nemoj je sad zasipati mesec dva vestakom dok se ne oporavi nije to losa zemlja.
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #23 u: Svibnja 06, 2011, 22:46:13 poslijepodne »
ono sto mene u cijeloj prici fascinira je um, osobe koja ide saditi palmu u tegli tako da ju zakopa u vrt (jer palma ce se oporaviti i nece joj biti nista dramaticno, i na kraju ce ona vec doc na svoje)
savjet pazite koga unajmljujete/zaposljavate a ovako bi ga ja (na vasem mjestu) :pandur:

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #24 u: Svibnja 08, 2011, 18:12:37 poslijepodne »
Svasta sam dozivila, ali ovo je prenevjerovatno!  :mrgreen:
Ali me bas ne iznenaduje, imala sam i ja svakakvih iskustava!  :thumb_up: :wink:

Offline lalinjo

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #25 u: Svibnja 30, 2011, 16:56:43 poslijepodne »
Evo mene opet sa pitanjcima :icon_lol:
Jednu kanarku sam prije mjesec - dva donijela s mora i presadila u saksiju...zile su joj bile jako ostecene i svaki dan mi je sve žuća i suša, ipak u srcu ima jos malo zelenila 2 - 3 nova listića koja mi daju nadu. Zna li netko čime bih joj mogla pomoći da je vratim u život ako je to još uopće moguće!

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #26 u: Svibnja 30, 2011, 17:31:04 poslijepodne »
U ovoj fazi nakon 2 mjeseca što je iskopana iz zemlje možeš samo lagano otkopati zemlju u posudi oko njezina oštećena korijenja i posuti ih s prahom za pospješivanje zakorjenjivanja i nadat se da nije prekasno. Ako vidiš da je palma krenula sa stvaranjem novih žilica onda nema potrebe za kemijom već samo strpljenje i palma će krenuti s novim listovima.
« Zadnja izmjena: Svibnja 30, 2011, 17:31:57 poslijepodne od Henoh »
'Mediteran kakav je nekad bio'