Autor Tema: Musa basjoo  (Posjeta: 279300 vremena)

0 Članova i 12 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
  • Spol: Muški
Odg: Musa basjoo
« Odgovori #435 u: Lipnja 13, 2011, 22:07:48 poslijepodne »
Nemoj je ona dirat, samo pazi da ne zasuši, brzo će ona to prirast ;-)

Offline kika

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #436 u: Lipnja 13, 2011, 22:13:27 poslijepodne »
planiram ju ostaviti do nagodinu u terakoti da vidim kako ce se ponasai a onda ide vanka!!

Offline Nightwish

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #437 u: Lipnja 13, 2011, 22:57:15 poslijepodne »
Ma ne, stvar je u tome da za ovih ljetnih vrućina terakota povuće u sebe svu vlagu iz zemlje sa čime se nijedna banana baš nebi složila :icon_mrhappy:. Za prezimljavanje bi naprotiv bilo i preporučljivo.
 :thumb_up:

Pretpostavio sam da je to, ali sam mislio da je nešto drugo... :wink:
Laž je kao grudva snega, što je više kotrljaš sve je veća...

Offline kika

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #438 u: Lipnja 16, 2011, 12:23:33 poslijepodne »
Čitam kod onoga njemca što uzgaja banane da je preporucljivo da mlade banane budu vise u sjeni kao sto su i u prirodi u sjeni svoje majkebanane i sad vidim da moja musa vec izbacuje treci list ali je malo zagorio na vrhu tako da sam ju ipak stavio u sjenu malo :icon_lol:

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #439 u: Lipnja 16, 2011, 21:25:51 poslijepodne »

el bananos
živjelo globalno "zatopljenje"

Offline Nightwish

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #440 u: Lipnja 17, 2011, 13:17:46 poslijepodne »
Joj Damire pa jel se mrdnula malo bar? Jel ubrzala? :icon_neutral:
« Zadnja izmjena: Lipnja 17, 2011, 13:18:13 poslijepodne od Nightwish »

Offline Mate2008

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #441 u: Lipnja 17, 2011, 19:11:26 poslijepodne »
Im so jalous at your Basjoos there! over here i got 2 big ones but the shitty winds here screw up the leafs before they are completly out.

Greats.
Usda zone 9a

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #442 u: Lipnja 18, 2011, 07:00:45 prijepodne »
ne. polako al sigurno raste. ovake je visine zadnje 3 godine.  :icon_dizzy: i bas joj se ne zuri. al zato ima deblo deset cm onog tvrdog djela pri dnu iz kojeg iskacu nove "super slow" banane. nije do zemlje. iskopo sam bio ogromnu rupu i pomjesao kupovnu zemlju, kompost i ovu vrtnu zemlju. zaljevam je svaki j. dan s pun k. vode al nece brate da mrdne. prihranjujem svaki tjedan s tekucim gnojivom.... mozda jer je na direktnom suncu, al opet.... vise me muce ove tockice po njoj, ko da je neka bolest... al nemam pojma.
živjelo globalno "zatopljenje"

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #443 u: Lipnja 18, 2011, 14:26:28 poslijepodne »
moj savjet je, ako mozes ikako doci do konjskog gnojiva, ili nekog drugog, nije bitno glavno da je to hranjivo, nova velika rupa,
(ako je to potrebno mozda i druga lokacija sa malo vise hlada- moje barem imaju sunca samo ujutro)
tu vecu rupu napuni gnojem i kupovnom zemljom (bilo kojom)  staviti bajsoo i dobro zaliti, i cekati da se banana prilagodi, i kad jednom pocne sibat listove, tvoj je zadatak uspjesno obavljen a u jesen te cekaju slatke muke kud sa njom (ukoliko ju vadis van).
Kod mene tako funkcionira, nakon krace prilagodbe su pocele sibati velike i dugacke listove, pocele su i bebe izlaziti za sad 5 beba (a nadam se i vise) :026: s time da su moje stare 2g, ugl jedva cekam jesen, da vidim dokle ce prinova narasti i kolke ce biti...
A uz enesete izgleda predobro (damire) sretno  :thumb_up:
« Zadnja izmjena: Lipnja 18, 2011, 14:28:42 poslijepodne od issac »

Offline count

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #444 u: Lipnja 18, 2011, 17:57:38 poslijepodne »
Ja ti imam sličan problem. Mislim da možda previše zalijevaš. Moja je cijelu zimu (ne ovu prošlu nego onu godinu prije) super rasla doma, u proljeće sam ju stavio u zemlju i sve je otišlo nizbrdo. Zalijevao sam ju svaki drugi dan i onda je valjda roknulo 200 litara kiše u 5. i 6. mjesecu prošle godine. Nakon toga je jako sporo rasla, a list bi tek što se odmotao počeo blijediti prema žutom. Prošle godine je izbacila i jednu malu i s njom je bilo isto. Ove godine malo bolje rastu, ali svejedno nije baš kako treba, još uvijek sporo. Ne znam koliko ti je propusna zemlja, to definitvno treba uzet u obzir kod zalijevanja.

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #445 u: Lipnja 25, 2011, 11:02:43 prijepodne »
Da, ja trazim i dalje sadnicu... Ove sam zanemario ali ima kod mene u susednoj ulici isto 4 komada slicnih ovima.Jedna se nije oporavila od zime, ali zato su ove druge pravo drvece, bas su velike.Cekacu da stvori izdanke pa cu u prolazu pokupiti 1-2 komada pa sta im bude.Ne volim da se petljam sa tim ljudima, to je neki zeznut kraj. :icon_lol: Te babe su stvarno zlo, pravo ce biti cudo ako nekoj budem morao da objasnim sta ce meni to... :icon_blahblah:

Evo tih banana, jedva sam slikao, sve se plaseci da mi neko ne izadje...  :lol:

milka

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #446 u: Lipnja 25, 2011, 11:06:02 prijepodne »
A pogledajte ove u dvoristu, slike su ispale lose, daleko je i nije mobilni bas najbolji za to, ali pogledajte samo... :shocked:  :thumb_up:

milka

Offline Nightwish

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #447 u: Lipnja 25, 2011, 15:55:00 poslijepodne »
Extra su! :cool:
Ako ne nabaviš do sledeće godine ili do jeseni, moja kad pusti prvi pelcer tvoj je :thumb_up:

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #448 u: Lipnja 25, 2011, 16:12:18 poslijepodne »
Hvala Nightwish, inace, ulica gde se nalaze banane se zove Dalmatinska. :mrgreen: A stvarno ko da si na moru kako je lepo sredjeno i egzoticno svako dvoriste. :sun:
milka

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #449 u: Lipnja 26, 2011, 07:48:27 prijepodne »
slike su dobre, a banane jos i bolje  :thumb_up: samo me cudi da je taj kraj tako grozan, da bas niko nebi htio pokloniti jedan pelcer, kada ju je lik tak skoro pokupio sa autom  :rofl:, pogledaj mozda na foruimu svet biljaka, tamo mi se ljudi cine ok, tj prave bebe nasuprot ovog mjesta i vjerujem da bi ti netko pa mozda cak i tamo neka okolna osoba poslala nesto ljepo i time te iznenadila,  :thumb_up: