Autor Tema: Vrijeme u vašem gradu/mjestu  (Posjeta: 82205 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline franceska

• Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
Odg: Vrijeme u vašem gradu/mjestu
« Odgovori #1035 u: Rujna 04, 2008, 09:42:51 prijepodne »
Da vidite koliko vam je dobro,
jutros u 6,50 - 8,30 jutarnja temp. ovdje kod mene 8°C! :thumb_up:

Preko dana cca. 23 C, pa ako vam se to vise svida? :wink:

Offline palmofil

• Brahea
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
« Odgovori #1036 u: Rujna 04, 2008, 10:55:23 prijepodne »
Ipak mi je draže mojih 35, hahaha, jutros u đakovu 21 stupanj... bas me zanima oce li se srusiti maximum za rujan, a vani puse jugozapadnjak pa tako da je moguce... :sretan:

Offline snowkid

• Brahea
  • *
« Odgovori #1037 u: Rujna 04, 2008, 18:50:43 poslijepodne »
da franceska oni neznaju kako je nama u ovih sjeverne zemlje  :rofl: danas 12 stepeni ujotro a tmax 17 i sivo ka i obicno !

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #1038 u: Rujna 04, 2008, 19:03:39 poslijepodne »
Ma kakav London, ne bih ja tamo mogao da zivim, u toj magli i kisi.  :icon_neutral:
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline snowkid

• Brahea
  • *
« Odgovori #1039 u: Rujna 04, 2008, 19:26:52 poslijepodne »
kisa ima ali sitna kisa sta je dosadna samo 583.6mm godisnje dok beograd ima 700mm i komiza 750mm , a nema nikakva magla mogu garentirat da ima puno puno puta vise magle u beograd i zagrebu nego sta ima u london ono sta se culo za london smog to je vec bilo od davno i onda su prominili zakone od fabrike a jos su stavili filteri oko london pa onda nema nikakve magle ali stvar je u tome da nebi mogao zivit tamo zbog vlage i koliko je nebo sivo !!! lol ali jedna prednos je nasa zima je skroz blaga na odnosu kontinetalne ja se sicam kad sam bio u beograd u drugi misec prije 2 godine toliko sam se smrzao da nisam mogao virovat da ima hladnije misto od london i to nisam u zivotu nikad dozivio. ali nije to prednos za nas tako lito je million puta bolje kod vas samo ta beogradska zime je da se ubijes haha !!!!!

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #1040 u: Rujna 04, 2008, 19:33:29 poslijepodne »
da, samo šta u komiži ta kiša padne zimi i to diže prosjek, a u londonu je prosjek takav da su padaline skoro iste tokom čitave godine (naravno zimi veće). Stalno imate kiše.

samo šta ja imam podatak da godišnja prosječna količina padalina za london je 752mm, a komiža 750.

http://www.worldclimate.com/cgi-bin/data.pl?ref=N51W000+2100+03776W
« Zadnja izmjena: Rujna 04, 2008, 19:42:08 poslijepodne od Pivi »

Offline snowkid

• Brahea
  • *
« Odgovori #1041 u: Rujna 04, 2008, 19:40:27 poslijepodne »
slusaj na odnosu dalmacije imamo stalnu kise a nije to ka svaki dan nego svaki drugi dan  :icon_mrhappy: ali pogledaj na wikipedia i tu ima isto link za pravilno metorlogsku stanicu za london di pise da je padalina 583mm godisnje

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #1042 u: Rujna 04, 2008, 19:43:14 poslijepodne »
ali poanta je u tome i kad nemate kiše opet vam je oblačno. Vama kad osvane sunce vi slavite ko da vam je 1000 funti palo sa neba.  :mrgreen:

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #1043 u: Rujna 04, 2008, 19:44:59 poslijepodne »
Februar 2006. je stvarno bio hladan, tad mi je propala jedna P. dactylifera.  :icon_neutral:  :icon_mad:

Da, klima se razlikuje, kontinentalna Hrvatska i Srbija imaju jasno izrazena godisnja doba, toplo leto i hladnu zimu, a vecina kise padne u prolece i onda je obicno susa do jeseni, dok je London cele godine prohladan i kisovit...

Offline snowkid

• Brahea
  • *
« Odgovori #1044 u: Rujna 04, 2008, 23:10:35 poslijepodne »
da lol mogao bi zivit na jug hrvatske ali ne u kontinentalne mjestama zima pre jaka

Offline franceska

• Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #1045 u: Rujna 05, 2008, 12:58:17 poslijepodne »
Nije da ga branim,   :wink:, malo mu je tesko opisat ono sto bi zelio rec,
ali snowkid je ipak u pravu kada nam tvrdi da London, i nije toliko siv, i kisovit koliko je oko toga napravljena "fama"!

Kisovit je, ali to je druga kisa, nego ona na koju smo mi navikli, to je kao neka rosa, rekli bi mi, jedino sto je problematicno meni
bilo je velika vlaznost zraka koja je specificna.

Kad pogledate neke dijelove V.Britanije, npr. kao Cornwall ili okolica Brightona, pa tamo su zasadeni mediteranski vrtovi.
A i zime su puno slabije, odnosno nisu toliko hladne, kao kod nas u tim nekim dijelovima.
Ima i po Londonu palmi i yucca, samo ih snowkid nije vidio, a neke ni nece jer mu u takve vrtove najvjerojatnije nece ni dozvoliti uci.
Tu su malo svoji.
Googlajte malo Cornwall, tamo su vrtovi, od kojih je i izraz Engleskih vrtova nastao!!!! :kisa:

Rekao bi moj "stari" snowkid je jos malo "zelen" ali doci ce i njegovo doba.

Pozdrav

Offline palmofil

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #1046 u: Rujna 05, 2008, 14:27:05 poslijepodne »
ovdje je pakao na zemlji, danas 35, a sutra i preksutra do 40... sunce przi i przi jos od lipnja...  :thumb_down: Samo me strah kako ce to sve zavrsiti jer na ovake vrucine uvijek dodju velike oluje...  :!: :!: :!:

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #1047 u: Rujna 05, 2008, 14:35:34 poslijepodne »
I ja se bojim oluja kada se ove vrucine zavrse...  :zbunjen:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #1048 u: Rujna 05, 2008, 14:45:41 poslijepodne »
kod vas se vrijeme par puta "oslobodilo" tokom ljeta...kad ste imali pljuskove i kišu.
Za zapitati se šta će biti u dalmaciji nakon 3 mjeseca bez kiša.
Poznate su pijavice od prošle i pretprošle godine po jadranu...

između brača i hvara

oko dubrovnika

« Zadnja izmjena: Rujna 05, 2008, 14:48:59 poslijepodne od Pivi »

Offline snowkid

• Brahea
  • *
« Odgovori #1049 u: Rujna 05, 2008, 22:22:48 poslijepodne »
sicam se toga strasno , lol i franceska ko je reko da ja nisam vidio palme u london da vidis sada od kad sam na ovaj forum se uclanijo prepoznao sam toliko kanarke da je nevirovatno ima nih puno ali do sada samo sam vidio jednu polu veliku kanarka oko 8 metara u visinu. ima tranchya ali stvar je u tome sve su niski ako pogledas na slike topic ja sam tamo dobacio sliku od tranchya. Ok dobro mozda ja i neznam tako odlicno objasnit vama kad pisem od neku temu ali trebate svatit da niko je meni ucio hrvatski pisat ja sam sam to pokupio. a sta se tice jezik i to ja nisam toliko strasan kad se tice hrvatski pisat. I da ima meditiranske vrte ali sta ce ti meditiranski vrt kad si okrugljen u sivo sta se tice zime puno blaga klima u london sta se tice u zimu zbog takozvani "urban heat island" di sve te zgrade i asfalt sacuva toplinu i nekad london zna bit 5 stepni vise nego okolinost. i franceska tocno si rekla kad si nam objasnila da bi mi to zvali rosa kisa ona dosadna malo padne pa evo gotovo ali je uglavnom trebam priznat da je sivo grad i uvik je oblacno ja sam bi tio da vidim nekakvu podatku di pise koliko suncani dana ima u london u godinu trebam to vidit. Cornwall isto ima blaga klima zbog utjecaj od gulf stream sta pomaze dignit tepereture u zimu a pazi di engleska ima palme i sub tropske biljke na istu zemljopisna širina u kanadu ima polarni medvjeđa to vam moze pokazat koliko engleska ima utjecaj od taj gulf stream ali sta da ti kazem wow nemamo hladne zime ali zbog toga mozes rec da london nema sezona nikad moze bit sigurno u lito kad ce past temperatura skroz ili kad ce pocimat kisa i sve to pusti te kanarke i sub tropske biljke sta moze prezivit u london , oni moze prezivit ali sezona rast je vrloo mala vrloo ne kad kod nas di je 5 mjeseci rast zbog toga neces vidit veliki primjerci u london samo te ko su uvedene i neki lujdi u cornwall di su posadili kanarske ka experiment prije 100 godina.