Autor Tema: Vrijeme u vašem gradu/mjestu  (Posjeta: 47418 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pivi

• Administrator
  • Spol: Muški
Odg: Vrijeme u vašem gradu/mjestu
« Odgovori #165 u: Listopada 24, 2007, 11:25:53 prijepodne »
Veruda, nemoj tako.
Ja to nisam reko u smislu "nemojte pisat, dosadni ste", nego "dajte nemojte, komično je"

:lol: :lol:

A da je komično istina je.

ps. ja i ne govorim o prognozama par dana unapred, nego ovim dugoročnim koje se mjenjaju svako malo.
Od 2 tjedna naviše.

:lol:

Uglavnom evo za vis.
Prošli vikend su za ovaj tjedan rekli ovako:
Ponedjeljak bura.
Od ponedjeljka će okrenut na jugo i kiša neizbježna.
Jućer je bio lijep dan (više manje, malo bilo oblačno) i nije pala ni kap kiše. Tako isto i danas, napola je oblačno i sunce proviri pa se sakrije. Nema ništa od kiše.
Tako će bit i narednih dana, još lijepše.
S tim da su oni govorili da će bit kiše i u petak proljepšanje.

A sad daju obrnuto, lijepo do petka a u petak teška naoblaka i kiša  :mrgreen:
« Zadnja izmjena: Listopada 24, 2007, 11:33:14 prijepodne od Pivi »

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #166 u: Listopada 24, 2007, 13:01:41 poslijepodne »
Ma nemaju oni pojma, vreme ce biti kakvo bude a ne kako oni prognoziraju...
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #167 u: Listopada 25, 2007, 22:46:40 poslijepodne »
Prema sadasnjim prognozama svih meteoroloskih centara,dugorocno nemamo razloga za paniku i strah od zime!

Sto se tice Beograda,od sutra se ocekuje osetno toplije vreme,uglavnom suvo,ali i dalje pretezno tmurno,sa suncanim intervalima!

U ponedeljak je moguce prolazno naoblacenje sa pljuskovima,mozda cak i sa grmljavinom,ali bez bitnije promene temperature!

U utorak i sredu toplo,sa dnevnim temperaturama oko 18C-20C!!!  :thumb_up:

Prvog novembra se ocekuje jace naoblacenje,sa kisom,pljuskovima sa grmljavinom i padom temperature!

Prva 2-3 dana novembra ce biti vreme slicno onom koje smo imali prethodnih dana-vetrovito,kisovito i prohladno!
Jutra ce biti hladnija,blizu 0C,ali bez mraza u Beogradu,dok je u ostalim kontinentalnim predelima moguca pojava slabog jutarnjeg mraza u tim danima!

Od 4.novembra najavljuju osetan porast temperature i do kraja prve dekade novembra dnevne ce se kretati izmedju 15C i 20C!

Sto se tice primorija,tu su prognoze i mnogo optimisticnije i kako sam uspeo da vidim nadalje se ocekuje toplo vreme,sa jutarnjim temperaturama od 12C do 18C i dnevnim od 20C do 24C!

Ko zna,mozda zima ipak ni ove godine ne pokaze zube!  :icon_joy:

Ipak,ne smemo da zaboravimo ni koliko je sve ovo promenljivo i koliko vec sutra mozemo imati potpuno drugacije prognoze! :icon_neutral:
USDA zone: 8a
apsolutni minimum za poslednjih 15 godina:-14C
apsolutni maximum za poslednjih 15godina:44C

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #168 u: Listopada 25, 2007, 22:56:34 poslijepodne »
Pa nije primorje baš optimistično šta se tiće početka 11. mjeseca.

Evo za vis prognoza:

Do kraja mjeseca                                 Početak 11. mjeseca

Za vis se najavljuje zahlađenje od 02.11 koje će potrajat sve do kraja 07.11. Od 08.11 se očekuje ponovno zatopljenje.

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #169 u: Listopada 25, 2007, 23:00:16 poslijepodne »
'Ajde videcemo-ma kazem ja,sve se to promeni dok trepnes-zato je nesigurno oslanjati se na dugorocnije prognoze-mislim da je 4-5 dana plafon sa cim mozemo racunati sa vecom verovatnocom!
A ono sto je ipak izvesno je dan nas bar do narednog utorka ocekuje toplije vreme!  :wink:

Offline Mary-Jo

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #170 u: Listopada 26, 2007, 19:05:35 poslijepodne »
Samo vas gledam i citam  :rofl: lepo je sto pratimo prognoze sve u nadi da ce neko da prognozira "zimu topliju za 60% od proseka" kao sto je bilo prosle godine, a tu divnu vest nam je prosledio Veruda. I sada, priznajmo, svi se nadamo da ce Veruda da nam kaze to isto.

Kod mene je danas bilo +18C, a za Beograd su prijavili +16C. To je ta razlika izmedju prosecne beogradske t-re i mog ususkanog vrta  :thumb_up: primam na zimovanje ugrozene palme  :rofl:

I ja pratim prognozu tek toliko da me ne iznenadi ali...hajde malo vise posmatrajte ptice i biljke. Oni tacno znaju sta ce se desiti. Kada su ove jeseni ptice krenule na jug? Tek pocetkom oktobra. To je ono sto sam ja videla. Ako ptice lete nize maksimum za 48 sati ce pasti kisa. Biljke? Banana je pustila novi list, Brugmansije otvaraju nove cvetove, Palme nisu bile taklo lepe ni kada je bilo 30stepeni, Plumbago cveta sve u 16. Moje tumacenje je da narednih desetak dana ne moramo da strepimo od ozbiljnog zahladjenja. :thumb_up: Bar sto se tice kontinentalnog Beograda.

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #171 u: Listopada 26, 2007, 19:18:27 poslijepodne »
Samo vas gledam i citam  :rofl: lepo je sto pratimo prognoze sve u nadi da ce neko da prognozira "zimu topliju za 60% od proseka" kao sto je bilo prosle godine, a tu divnu vest nam je prosledio Veruda. I sada, priznajmo, svi se nadamo da ce Veruda da nam kaze to isto.

:eusa_whistle:

Nažalost ova zima bit će hladnija (što nije teško s obzirom da prošle zime nije ni bilo zime) . Nova dugoročna prognoza za zimu daje ponovno Engleskoj, Skandinaviji i djelu srednje Evropi mogućnost do 80% da će biti toplija od normale. Za naše područje crta nam ipak prosječnu i suhu zimu, trenutno :wink:

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #172 u: Listopada 26, 2007, 19:23:17 poslijepodne »
Ma u Engleskoj i Skandinaviji moze slobodno da smrzne -50, nama je bitno samo ovde kod nas da zima bude blaga.  :mrgreen:
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #173 u: Listopada 30, 2007, 17:31:14 poslijepodne »
Ljudi,da nazdravimo  :piva: !!! Danas posle duzeg perioda prelepo suncano vreme,bez vetra i sa temperaturom od cak 20C  :icon_joy: ! Ipak,vec nocas stize novo naoblacenje,pa ce sutra biti svezije i opet ta prokleta kisa :icon_sad:.

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #174 u: Studenoga 02, 2007, 08:58:27 prijepodne »
 :icon_mad: Da nije tuzno,bilo bi smesno!!!
Sinoc su na vestima za danas najavili pretezno oblacno i suvo vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 11C... A napolju suncano,sve blista i vec sad je 10C!!!
Njihove prognoze su kao kad se deca igraju "pogadjanja"!!! Samo se pitam kako ce me samo iznenaditi jednom sa nekim mrazom kad budu najavili -3C a bude -10C  :rofl: ...znaci sa njima se stalno mora biti na oprezu!

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #175 u: Studenoga 02, 2007, 14:36:41 poslijepodne »
Evo nama u srednjoj dalmaciji će ipak narednih dana biti ok.
Prije 7 dana se od 02.11 najavljivao pad temperature za pola (dakle sa nekih 16 na 8) na 4-5 dana. Ali ipak od toga ništa.
Sutra daju čak više temperature nego danas. A bogami je danas lijepi dan...lijepo ujutro na kavicu...lijepo vrijeme...vanjska ljetna terasa jednog kafića...  :icon_lol:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #176 u: Studenoga 02, 2007, 14:50:49 poslijepodne »
A evo prognoza za VIS narednih 15 dana. Očekuje se pad temperature ali ništa za zabrinjavat se.  :wink:

02.11 - 06.11

07.11 - 11.11

12.11 - 16.11

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #177 u: Studenoga 02, 2007, 14:58:43 poslijepodne »
 :thumb_down:
To sa accuweather moze da se uzme kao tacno samo ovih prvih 5 dana i to opet sa rezervom! Dugo pratim njihove prognoze,i do sada se nije desilo da su pogodili za duzi period! Uostalom,videces vec koliko puta ce oni to izmeniti!
Mislim da je weather on-line mnogo pouzdaniji i daje prognozu samo za 8 dana,sto je dosta realnije!

Ipak,ono sto je izvesno je da sledeca nedelja nece biti bas lepa,posebno u kontinentalnim krajevima!
U utorak se u Beogradu ocekuje i prvi ovogodisnji mraz u jutarnjim casovima,a u ostalim danima ce biti hladno ali bez mraza i sa kisom!
Poboljsanje i porast temperatura slede tek od sledeceg vikenda,ako je verovati sadasnjim prognozama!

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #178 u: Studenoga 02, 2007, 15:21:25 poslijepodne »
I ja pratim neke druge pa sam vidio da svi griješe..neka ih...  :wink:

Offline Veruda

• Administrator