Pozdrav "srcu junackom"
pravo si napisao, i u potpunosti se slazem s tvojim rijecima!
Takve su podijele gluposti, ali nazalost rade se i radit ce se "dok se vecina nasih ljudi - maslinara" ne probudi!
Maslinarstvo na "visokom nivou" je jako kompleksna stvar...poticem iz porodice koje se kroz stoljeca bavi maslinarstvom, u dvije zemlje, Hrvatskoj i Italiji!
Poceli smo ovu diskusiju onim sto je sedum izjavio, to je njegov osoban ukus, gust "da su mu Istarska vodnjikava", i dobro je mozda da jesmo!
Ja sam i oblak opet dali izjave o svome ukusu, svi smo mi djeca manje vise "domaceg-seljackog" maslinovog ulja....znas ono jako, gusto, cak da malo u gorcinu ide

neznam kako napisati bolje opisati! To su nama, meni mozda cak dozvolit cu si rec "najbolja" nije bitno odakle su iz Sicilije, Istre, Dalmacije, Slovenije...
Maslinarstvo je "tradicija" za mene, ljubav prema tome stablu ulju, tradiciji, za moju porodicu za moga nona bio je to uz vinogradarstvo "nacin i sredstvo zivljenja, ili ti prezivljavanja"
sa zaloscu moram primijetiti, da je u ovdasnje vrime, maslinarstvo za puno njih postalo "moda", dozvolit cu si drsko primijetiti da je "pomodarstvo"!
Znam da ce me puno njih kamenovati, ali to je surova stvarnost!
Bila sam u 10 mjesecu u Puli u jednoj uljari i kada sam vidjela kako i koji nacin rada imaju, doslo mi je da zaplacem, i znas bila sam sretna sto je moj nono nije to vidio, jer bi zaplakao bio da je to vidio!

Uvijek se doma uz neku festu, klopa i pice, krene raspravljati o maslinama, uvijek slusam sa zanimanjem, znas postoje ljudi, koji su "veliki maslinari" a kada ih pitas na probi ulja, jeli osjecaju onaj miris limuna, lavande, cokolade, ili aromu breskve kakav zadnji okus im je u ustima? Pitat ce te jesi li se drogirao, kao sto je mene jedan!