Prenesio u oba smjera, jednom uhvaćen i gotovo kažnjen s kaznom od negdje 400 ili 500 kn. Ovisi kolike su biljke, ako su jako male - klijanci - od par listova onda nije toliki problem jer to stane u osobnu torbici ili sl. Problem su veće biljke s posudama. Možda najbolje ostaviti u vrećici negdje na gotovo normalnom mjestu, kao u vrećici sa sendvičima. Ako primjete i upozore vas recite da niste bili upoznati s tim, može se dogoditi da vas vrate i da bacite u kontejner na drugoj strani u suprotnom prolazi. Nekoliko biljčica ne bi trebalo predstavljati problem, ali više bi iz nekoliko razloga. Može upućivati na šverc i zakomplicirati vam život. Mene su prošle godine zaustavili u ulasku u Hr iz SR kad sam nosio nešto Damiru. Pošiljka iz Hr od Damira za članove u SR je prošla normalno. Na kraju su me uputili da biljke vratim u Sr. Kako sam bio kratak s vremenom jer sam žurio u B. Manastir pokušao sam zamoliti djelatnike sa srpske strane da mi sačuvaju biljke, ali su se nasmijali

pa sam se odvezao do obližnje čarde i bacio pored u visoku travu. U povratku sam našao biljke gdje sam ih i odložio. Prenio sam ih do Damira iz drugog pokušaja na drugom prijelazu. Ne znam jesam li pomogao s ovim odgovorom. Ako volite avanture izvolite