Dobro jutro svima,
vidim full ste aktivni. Ma bez straha Pivi, ono skracenica od Franceska = Frane, znas kako ono u Istri i Dalmaciji, Frane,Jure,Mate..pa su me u skoli
skratili i tako ostalo do danas! Zamisli da svaki put moras pisat Franceska Alessandra Giovanna ...

Ma ipak sam se prevarila, na slikama,Veruda...mislila sam da si na Medulinskoj na ulazu s desne strane od Pule, ima slcina finka, sa vrtom...pa sam se presla, a i ja sam na Verudi Rizzieva, bivsa Oreskoviceva, ona nizbrdica prema Piazzeti.
A ovdje u Nj. nije losa klima, nisam u formi kao vi ono po zonama, ali vidjet cu koja smo zona jos, blaga je klima jer su u blizini dvije rijeke i u kotlini smo
dosta je vlage, i ljeta su sparna...ali za cvijece jako dobro regia Rhein-Hessen, ima puno vinograda, a ono sto me privuklo ovdje zivjet u ovo mjesto, je
bilo cvijece, palme i voda....znam nije za vjerovat za Svabiju...ali ziva istina..ima puno turizma pa im ono uredivanje je jedno od najvaznijih stvari.
Cvijeca ko u prici, i svakih vrsta palmi, Trahy najvise po vrtovima ili Hanfpalma kako oni to ovdje zovu, a ostale sorte u velikim bacvama ili zardinjerama pa ih zimi sklanju unutra. Limuni, narance su naravno slabiji nego na moru, ali uspijevaju jer su zime relativno blage, ali samo veliki.
Evo u 4 mjesecu pocinje drzavna izlozba vrtova, cijeli gradic su pretvorili u vrtove i parkove, nevjerovatno, traje do 10 mjeseca pa cu vam stavljat slike. Ah da i nekoliko slika mog omiljenog restorana ili vise konobe kako mi to s mora zovemo imaju prekrasne 20 godina star palme u drvenim kutijama u cijelom kortu, sorry dvoristu, zaaaaaa pooooludit!
Ma imam i jedan problem zvan "kaktus" ali moram ga slikat pa cu na pravi forum s njim, neznam kako se zove i nikada jos nije cvijetao, a ima jedno 5-8 goodina, i krivi se ko toranj u Pisi!!
Pozdrav