To je Imidacloprid, pojavljuje se pod sljedecim komercijalnim imenima: Admire, Confidor, Connect, Evidence, Gaucho, Leverage, Lizetan, Muralla, Provado i Trimax. Moze se tretirati i zdrave i bolesne palme, prilicno je jak insekticid. Primjenjuje se uz osobna zastitna sredstva i treba izbjegavati sprice s vecim pritiskom da se sto manje rasprsuje u okolinu. Sprica se u krunu palme znaci u sve supljine izmedju korijena listova odnosno koplja i sprica se skroz okolo vertikalnog stabla po cijeloj visini u i pod supljine odrezanih listova, rupe i pukotine, ne po samoj povrsini stabla jer nema efekta! Postoji i mikrovalna metoda odnosno elektro-magnetskim valovima koja je vrlo efikasna, ali naravno trebalo bi stroj sloziti i znati koristiti da se palma ne sprzi.
Ja priznam da sam pobornik vise ekoloskih metoda. Pa sam nakon iskustva sa limunom i usima i cistom metodom jacanja imuniteta biljke pravilnom gnojidbom i njihovog potpunog nestanka nakon 3-4 tjedna, najvise sklon toj metodi, a i zakljucak se taakv moze izvuci i iz prije napisanog gore iz Americke studije. Ali isto tako priznam, da kada bi shvatio da ekolosko nije upalilo bez problema bi upotrijebio ovaj insekticid jer nebi dozvolio da palma propadne i upotrebio bi sva sredstva da spasim palmu! Znam da se neki samnom nece sloziti, ali protiv tvrdokornih gamadi treba tako i odgovoriti, jer ako se tako ne ucini onda znaci da je gamad pobijedila, a sve te palme od 80 godina ce otici u nepovrat!